En NAS var ett stort steg i mitt Post-PC experiment!

Att skaffa en NAS var ett stort steg framåt i mitt Post-PC experiment. För nu kan jag äntligen göra mig av med min sista PC dator som stod och ticka som en fil server. Nu kan min NAS ersätta den helt.

Så nu kan jag föra över de filer jag laddar ner på min android mobil till min NAS, och även hitta och ladda ner de filer jag behöver till min mobil. Så min NAS får vara mitt fillagringsutrymme. Med hjälp av den utmärkta filhanterarappen Solid Explorer för Android, så kan jag enkelt hämta och skicka filer mellan NAS och min Android mobil, genom att använda FTP funktionen som finns inbyggd både i Solid Explorer och min NAS.

Så nu har jag bara min Android mobil som min enda dator, den perfekta fickdatorn. Och detta kommer bara att bli ännu bättre när jag köper Samsung Galaxy S8+ med sin enorma skärm, och Samsung DeX Station när jag behöver en även större skärm än så.

Det är verkligen mycket sällan som jag kommer att behöva en större skärm, men till exempel när jag gör webdesign och behöver se hur det kommer att se ut på en stor skärm så kan det vara bra och docka min Samsung Galaxy S8+ i DeX Station och använda mus och tangentbord. Och jag kommer också att använda DeX Station istället för en Android TV Box för att se filmer och TV serier.

Det känns riktigt härligt att vara Post-PC igen!

Kommentarer