Vårt äventyr på Vadstena klosterhotell! En otroligt underbar upplevelse

Vår svit på hotellet
Vår svit på hotellet

Vi gjorde en tripp till Vadstena och både i en svit på Vadstena klosterhotell.

Det började med att vi packade bilen direkt efter frukost. Vi ringde nämligen och kollade, och det gick nämligen bra att checka in redan vid 12.

Sedan startade färden mot Vadstena klosterhotell.

Burger King i Mjölby
Burger King i Mjölby

Vi beslutade att stanna och äta snabblunch någonstans längs vägen. Det fick bli Burger King i Mjölby.

GPS’n1 visade fel i en rondell så vi fick åka en extra runda på landet innan vi kom på rätt väg igen mot Vadstena, men det gjorde inte så mycket. Det blev ju bara ett extra äventyr :)

Vy ned emot Vättern från receptionen
Vy ned emot Vättern från receptionen

När vi kom fram till klosterhotellet så var det första som slog oss hur himla vackert allting var i Vadstena! Så här efteråt kan jag bara säga att det är ett av de vackraste upplevelser vi har haft. Och vi har haft många.

Kloster Hotell Reception
Kloster Hotell Reception

Efter incheckningen i receptionen så var det dags att försöka hitta till vår svit som skulle finnas i stora slottsvillan någon kilometer från receptionen.

Stora slottsvillan
Stora slottsvillan

Tillslut så hittade vi den och även vilken parkering vi skulle stå på. Efter att vi hade låst upp och öppnat dörren till vår svit så slog den där otroliga wow! upplevelsen emot oss. Vilken härlig gammal svit! Vi älskade den från första ögonblicket. Till och med med en enorm balkong med utsikt över slottet och sjön Vättern. Och nedanför låg den fina slottsparken.

Vi öppnade champagnen som de hade ställt fram för att välkomna oss och skålade in denna härliga vistelse!

Efter att vi hade packat upp så gick vi ut på en promenad genom Vadstena och längs med vattnet, slottet och alla klosterbyggnader. Otroligt, otroligt vackert. Vi tog en hel del kort :)

Vi gick också in i den enorma kyrkan som fanns där bara för att titta.

Vi stannade till och tog varsin glass nere vid slottet, precis bakom vår svit vi bodde i. Smakade gott i solen och den härliga värmen. Detta var alldeles för underbart.

Lite senare så dukade vi fram mat på den enorma balkongen och satt där och njöt av den fina utsikten och maten i flera timmar och lyssnade på fågelsång.

Sedan bestämde vi för att gå ner till Vätterns strand igen för att kolla på solnedgången i det härliga vädret. Och wow! vilken solnedgång!

Sedan gick vi hem och tog oss ett bubbelbad i sviten.

På morgonen gick vi den enormt fina sjövägen till restaurangen för att äta frukost. Den serverades i en gammal sal som hade använts som ett palats för flera hundra år sedan. Ganska coolt.

Efter frukosten så gick vi återigen en lite promenad igenom vackra Vadstena tillbaka till sviten.

Sedan återstod bara det tråkiga att packa ihop, checka ut och åka hem igen :(

På hemvägen stannade vi i Kvarsebo och åt Go’ glass.

Och sedan senare på kvällen när vi var hemma så åt vi hemkörningspizza från OnlinePizza.

Och sedan var vår upplevelse slut för denna gång.

  1. Jag använder den annars så himla bra appen Navigon på min iPhone. Den använder nedladdade kartor så det var troligen därför den inte hade de rondeller den missade och som gjorde att vi åkte fel. ↩︎