Acer Aspire V15 Windows Laptop som media center

När jag vaknade idag så fick jag inspiration att göra Windows laptopen jag har hemma för test, Acer Aspire V 15, till ett riktigt media center kopplad till min HDTV. Så jag började installera Mobile Mouse Pro server, Splashtop Streamer, Plex Media Server, BitTorrent Sync och Calibre på den.

Därefter var det dags att försöka få den att läsa mina externa hårddiskar som är formaterade i Mac format. Jag installerade någon demo version av ett program som gjorde det möjligt att föra över filerna från diskarna till denna Windows laptop.

Första maj tåget
Första maj tåget

Medan den gjorde det så gick jag och min fru ut på torget för att se första maj tåget… Även fast jag inte gillar kommunister, social demokrater och miljöpartister… Det var nästan så jag ville gömma mig ibland, men det var kul ändå att läsa deras plakat :) Inte för att jag bryr mig speciellt mycket om politik men ändå.

När vi kom hem igen så fortsatte jag föra över filer, och undertiden så satte jag mig på balkongen och läste min bok: the Circuit: Executor rising av Rhett C. Bruno. Förvånande bra bok.

Acer Aspire V 15
Acer Aspire V 15

Så nu är det klart med Acer Aspire V15 som media center kopplad till min HDTV. Jag använder Mobile Mouse Pro som fjärrkontroll till den. Då kan jag nämligen använda min iPhone och iPad som mus, TouchPad och tangentbord till den. Splashtop använder jag för att få fjärråtkomst till den från alla mina enheter, iPhone, iPad och Mac. Då kan jag styra den och apparna varsomhelst ifrån. Plex använder jag så klart för att spela upp filmer och andra videos. BitTorrent Sync för att dela filer mellan enheter. Calibre för att organisera böcker.

Så nu behöver inte min 11-tums Macbook Air från 2012 vara inkopplad till TV’n hela tiden. Det innebär att jag kan använda den som min huvuddator för bloggning och videoredigering. Den kan nu vara min portabla enhet som den egentligen är gjord för. Jag älskar att skriva på den i appen Ulysses.

Så nu ikväll efter maten så blir det kaffe till Landet Runt och senare ikväll Springfloden. Sedan är det dags att lägga sig för att försöka sova inför ännu en jobbvecka. En orolig vecka med varselbesked…