Svartlingcast 005 - Google+ om hatet och hoten

Precis lagom till Valborg så släpper jag ett nytt avsnitt i min svenska podcast kallad svartlingcast - Stefan Svartling's tankar och visioner om prylar och teknik! Denna gång handlar det först lite mer om podcasting, sedan min historia om Google+ och hatet och hoten jag får där bara för att jag är Apple användare, och jag pratar också om Apples försäljnings rapport och att iPaden inte alls är döende. Den väntar bara på nästa steg. Hoppas ni gillar detta avsnitt!

Podcasten finns på iTunes (och det vore hemskt snällt om ni kunde ge den en recension där) och som vanlig RSS Feed för er som vill lägga till podcasten manuellt. Den finns också för direktspelning direkt i din webbläsare.

Stöd mig genom att prenumerera tack! Vill ni bli en sponsor, kontakta mig. Läs mer här.

Avsnittsprotokoll

 • Uppföljning

  • min engelska short-form podcast kallad The 5 minute podcast är äntligen godkänd av Apple och finns nu tillgänglig i iTunes.
  • om Apple bara ville så kunde de göra iTunes och appen podcaster till deras eget Youtube fast för podcasts
  • podcasts är Media som är multitasking anpassat. Passar bra att lyssna när man gör annat.
 • Google+ - Min historia

  • jag har varit på Google+ sedan starten i juli 2011
  • det har varit fantastiskt bra. Framförallt för mitt företag som Youtuber/Blogger.
  • det har genererat väldigt mycket trafik
  • jag fick väldigt snabbt mycket följare
  • även min Apple grupp (Community) har växt enormt snabbt med nu över 300 tusen medlemmar
  • hatet och hoten har växt hela tiden. Det var bara när jag använde Androidtelefoner i 15 månader det inte fanns något hat och alla gillade vad jag postade.
  • nu har det eskalerat så mycket att det inte kommer att fungera för mig längre.
  • jag får till och med mina Apple poster raderade från min egen profil och min egen Apple grupp. Förmodligen för att användare vill ha bort mig från “deras” sociala nätverk och anmäler mina poster till Google. Bara för att de handlar om Apple..
  • så jag befarar till och med att jag blir avstängd snart.
  • i så fall slutar jag med allt Google. Till och med Youtube.
  • Google+ är ingenting för Apple användare. Har aldrig varit med om så mycket hat. Det är ett rent Android nätverk. Ingenting annat. Och det är därför det är döende. Tyvärr.
 • Apples försäljningsrapport

  • iPhone är en stor succé. Sålt över förväntan
  • även Mac säljer bra
  • tyvärr så säljer inte iPad lika bra som förut
  • och självklart så skriver många Tech reportrar direkt att iPad är döende och inte så användbar längre.
  • och det är så fel, jag håller definitivt inte med om det
  • iPad säljer fortfarande tre gånger så mycket som Mac, och det kan man ju inte säga är dåligt?
  • iPad är fortfarande en stor del av Apples vinst
  • större än många företag
  • jag är helt säker på att Apple jobbar med att göra en större skillnad mellan iPhone och iPad.
  • iPad skall inte jämföras med iPhone. En iPad är mer som en portabel laptop
  • man kan enkelt och med fördel skapa innehåll och jobba på en iPad. Det är jag ett levande bevis för.
  • och det är iPhone alldeles för liten för och har inte heller apparna för det.
  • Apple har helt säkert något i görningen för iPad. Som jag har sagt förut, det är iPadens är i år.
 • Feedback


Prenumerera på min svenska podcast: svartlingcast - Stefan Svartling's tankar och visioner om prylar och teknik

Prenumerera & ladda ner avsnitten via iTunes!

Här är RSS feeden där du också kan ladda ner avsnitten, om du hellre vill eller behöver prenumerera på podcasten manuellt i din favorit podcastspelare. Eller om du hellre vill lyssna på avsnitten direkt i din webbläsare så kan du göra det här ifrån.