Svartlingcast 004 - appar och podcasting

Detta är avsnitt fyra av min svenska podcast svartlingcast - Stefan Svartling's tankar och visioner om prylar och teknik! Och denna gång handlar det om iCloud bildbibliotek, hur du kan göra din egen molntjänst med BitTorrent Sync, den svenska speed reading appen ReadMe!, ett läckt iPad Pro fodral, podcasts (iTunes) och podcasting, och om den utmärkta podspelaren Overcast.

Podcasten finns på iTunes (och det vore hemskt snällt om ni kunde ge den en recension där) och som vanlig RSS Feed för er som vill lägga till podcasten manuellt. Den finns också för direktspelning direkt i din webbläsare.

Stöd mig genom att prenumerera tack! Vill ni bli en sponsor, kontakta mig. Läs mer här.

Avsnittsprotokoll:

 • Uppföljning
  • pratar ännu mer om Apples iCloud bildbibliotek och hur bra det är. Helt automatiskt så rensar den det lagringsutrymme från bilder och videos och ersätter det med tumnaglar när det behövs.
  • pratar om ett annat sätt att skapa din egen molntjänst med hjälp av tjänsten/appen BitTorrent Sync. Med Bittorrent Sync kan du skapa din egen privata molntjänst på dina egna hårddiskar hemma.
 • ReadMe!
  • ebokläsare med speed reading tekniken Spritz inbyggt. Det fungerar faktiskt och har gjort att jag läser böcker riktigt snabbt. Läs mer om appen här.
 • iPad Pro fodral läckt
 • Podcasts och podcasting
  • jag är helt frälst på Podcasts nu. Även fast jag är helt ny.
  • jag har skapat ännu en podcast. En engelsk.
  • har skickat in den till Apple men de har fortfarande inte godkänt den för iTunes. Vet inte varför. Så jag väntar och väntar.
  • längtar verkligen till att kunna podcasta både på svenska och engelska!
 • Overcast - podcastspelare för iOS
  • enligt mig den bästa på marknaden
  • älskar Voice boost, Smart speed och rekommendation funktionerna
  • väldigt snyggt designad också.
  • skapad av Instapaper skaparen Marco Arment
 • Slutet
  • vill ha feedback! Skicka in det till svartling@gmail.com
  • skicka också gärna frågor och tips. Om ni skickar in det till mig som ljudfiler så kan ni också vara med i själva podcasten.
  • ni kan nå mig på mitt Twitter huvudkonto @svartling och mitt svenska på @swartling
  • ni kan alltid hitta de fullständiga anteckningarna på stefan.svartling.net

Prenumerera på min svenska podcast: svartlingcast - Stefan Svartling's tankar och visioner om prylar och teknik

Prenumerera & ladda ner avsnitten via iTunes!

Här är RSS feeden där du också kan ladda ner avsnitten, om du hellre vill eller behöver prenumerera på podcasten manuellt i din favorit podcastspelare. Eller om du hellre vill lyssna på avsnitten direkt i din webbläsare så kan du göra det här ifrån.