Svartlingcast 003 - Hej Siri!

Detta är avsnitt tre av min svenska podcast svartlingcast - Stefan Svartling's tankar och visioner om prylar och teknik! Denna gång pratar jag om nya iOS 8.3, Siri på svenska, och historien om varför och hur jag började leva i post-pc eran med endast min iPad och iPhone som dator. Jag har inte använt en vanlig dator på över 15 månader. Och jag stortrivs! Se anteckningarna nedan.

Podcasten finns på iTunes (och det vore hemskt snällt om ni kunde ge den en recension där) och som vanlig RSS Feed för er som vill lägga till podcasten manuellt. Den finns också för direktspelning direkt i din webbläsare.

Stöd mig genom att prenumerera tack! Vill ni bli en sponsor, kontakta mig. Läs mer här.

Anteckningar:

 • Uppföljning
  • fått lite feedback. Tycker att podden är bra och att det är bra att höra vad jag säger på svenska ☺ Tack!
  • Apple Watch släppt för pre-order. Succé. Slutsåld efter några få timmar.
   • Apple släppte demo videos som gjorde mig mer sugen att köpa en
   • verkar lite laggigt och vissa appar tar tid att starta. Förmodligen fixat med iOS 8.3
  • 12-tums Macbook också släppt. De flesta tycker att det är framtidens dator men att man bör vänta till nästa version. Här är en av många videos jag gjort om vad jag tycker om den.
 • iOS 8.3 final släppt
  • äntligen Siri på svenska!
  • mycket stabilare och mindre buggar
  • swiftkey kraschar fortfarande på iPad men Swype är nu helt stabilt och funkar pålitligt
  • flyter på och är lika snabbt som förut
  • batteritiden ser också ut att vara lika bra som förut
  • nya emojis är rätt coola också men inget jag använder så mycket
  • OS X 10.10.3 har ny app för foton som synkar med iCloud foton
   • jag köpte 200GB iCloud lagring för 35 kr och laddade upp alla mina gamla iPhoto bibliotek till iCloud. Så nu kommer jag åt alla mina bilder på mina iOS enheter. Mycket smidigt och funkar klockrent.
 • Historien om mitt liv i post-pc eran
  • startade för 15 månader sedan som ett experiment
  • innan det hade jag en 11-tums Macbook Air som min dator
  • i början var det svårt att hitta sätt att göra allt jag ville, men efter att hittat de appar jag behövde och skapat de arbetsflöden jag behövde för att vara så kreativ och produktiv jag är, så är det faktiskt enklare och snabbare att använda en iPad.
  • efter ett tag var det bara två saker jag inte kunde göra på iPaden som jag ville göra. Spela in skärmen direkt på iPaden, och använda BitTorrent. I dagsläget är det inget kvar. Två videos om lösningarna på de två sakerna:
  • jag till och med testade att gå tillbaka till min Macbook Air (som ett experiment) men kände direkt att det inte passade mig längre.
  • här är appen Editorial jag nämner i detta avsnitt.
 • Slutet på avsnittet
  • tackar den svenska iOS appen Opinion och deras podcast tjänst. Utan den vore inte Svartlingcast möjlig att göra.
  • vill ha mer feedback!
   • och skicka gärna frågor och tips som ljudfiler till mig så tar jag med dem i ett podcast avsnitt där jag besvarar frågor och diskuterar era tips. På så sätt så kan ni vara med i min podcast.
  • ni kan skicka feedback och filer till mig på svartling@gmail.com
  • ni kan nå mig på Twitter: @svartling (huvudkonto). Eller @swartling (mitt svenska konto)
   • eller på valfritt socialt nätverk
  • ni hittar anteckningarna för alla podcast avsnitten på min svenska blogg här.

Prenumerera på min svenska podcast: svartlingcast - Stefan Svartling's tankar och visioner om prylar och teknik

Prenumerera & ladda ner avsnitten via iTunes!

Här är RSS feeden där du också kan ladda ner avsnitten, om du hellre vill eller behöver prenumerera på podcasten manuellt i din favorit podcastspelare. Eller om du hellre vill lyssna på avsnitten direkt i din webbläsare så kan du göra det här ifrån.