Ubuntu Edge är annonserad - dual bootar Ubuntu Touch och Android

Ubuntu edge


Canonical annonserar Ubuntu Edge, den första Ubuntu telefonen. Den kan dual boota Android och Ubuntu Touch, så du kan använda alla dina favorit android appar fortfarande. En annan sak som är riktigt intressant är att när den är dockad, så blir det en komplett Ubuntu desktop dator. Det är coolt :)


Ubuntu edge 2


Men det konstiga med det hela, är att för att kunna bygga denna telefon så måste de få ihop 32 miljoner dollar först, och de vill ha dina pengar i förskott. Om du betalar 600 dollar idag så reserverar du ett exemplar, men väntar du tills imorgon så kostar den hela 830 dollar…


Ubuntu edge 3

För dessa pengar får man en telefon med en 4.5 tums skärm med 720p upplösning, 128GB lagring, 4GB RAM minne och LTE. Visst, det är bra specifikationer, men Ubuntu Edge kommer inte vara tillgänglig förrän i maj 2014, och är en 4.5 tums skärm med 720p bra nog då? Jag tror inte det.


Ubuntu edge 4

Här är några av funktionerna, specifikationerna som Ubuntu Edge har (eng):Dual boot Ubuntu Touch and Android

When docked, it transforms to a fully integrated Ubuntu desktop PC

It will have the fastest multi-core CPU

4GB RAM

128GB storage

4.5-inch 1280 x 720 HD sapphire crystal display

8 megapixel low-light rear camera

2 megapixel front camera

Dual-LTE, dual-band 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4, NFC

Stereo speakers with HD audio

Dual-mic recording with Active Noise Cancellation

MHL connector, 3.5mm jack

Silicon-anode Li-Ion battery

64 x 9 x 124mm


I videon nedan så fokuserar Canonical väldigt mycket på 8 megapixel kameran och batteriet. Det är bra, det är två områden som behöver prioriteras på en smartphone.

Det enda dåliga jag kan se med Ubuntu Edge är väl skärmen, den är både för liten och har för dålig upplösning i kvartal två 2014. Du kan läsa vad jag tycker om detta även på engelska här.Kommentarer