Om min erfarenhet av min version av "Chrome OS" på Mac

chrome app launcher on mac


Om jag blev förbjuden att använda Mac och OS X av någon anledning, och var tvungen att välja mellan Windows och Chrome OS, så skulle jag utan tvekan välja Chrome OS. Alla dagar i veckan.

Som några av er kanske vet så har jag kört ett litet experiment i några månader nu, som går ut på att uppleva "Chrome OS" på min Mac, ovanpå det riktiga OS X genom Chrome webbläsaren, och det går riktigt bra faktiskt, med Chrome App Launcher, Chrome packed apps och allt. Med chrome app ikoner i min docka till och med.

Jag är helnöjd med den lösningen, eftersom då får jag det bästa av båda världarna, det lätta, snabba Chrome OS för allt weebarbete jag gör såsom bloggar, skriver, fotoredigerar, använder social nätverk mm. Och det tyngre mer kraftfulla operativsystemet OS X och dess native apps när jag behöver det, såsom för videoredigering, spelar in screencasts eller skapar musik.


pocket packed chrome app


Jag tror att Chrome webbläsaren kommer att ersätta Chrome OS på sikt, och kunna köras på vilken dator som helst ovanpå det normala operativsystemet.

Det är framtiden för Chrome. Framtiden för datoranvändandet.
I think that is the future for Chrome OS, it will be replaced by the Chrome Web Browser, and be able to run on any computer, above your real operating system.

I think that is how the future for computing will be.


Läs mer på Engelska

Kommentarer