Google ChromeSony bekräftar lansering av Tablet
Underhållning med nya Sony Tablet S

·         Portabel design för enkel och intuitiv användning
·         Snabb och smidig för bättre underhållning
·         Flera appar och tjänster för film, musik, spel och böcker
·         Dela med dig av underhållning och styr andra enheter i hemmet via trådlös uppkoppling
·         PlayStation®-certifierad

Idag offentliggör Sony lanseringen av Sony Tablet S. Den nya surfplattan med den senaste versionen av Android (3.1) kombinerar hårdvara, innehåll och nätverkstjänster med intuitiv användning – allt för en enastående användarupplevelse.

Kraftfull underhållning
Med en pekskärm på 23,8 cm (9,4") och den kraftfulla processorn NVIDIA® Tegra™ 2 kan användaren njuta av webben, applikationer och annat innehåll på den högupplösta skärmen. Med en vikt på endast 600 gram (Wi-Fi-versionen) är Tablet S bekväm att använda. Sony Tablet med endast Wi-Fi lanseras med Android versionen 3.1 (kommer uppgraderas till 3.2). Sony Tablet Wi-Fi/3G lanseras med Android version 3.2.

USB 2.0-port och SD-kortläsare
Tablet S har utrustats med kamera för stillbilder och filmning på både fram- och baksidan. Dessutom finns en USB 2.0-port och SD-kortläsare för enkel och direkt filöverföring från andra enheter som exempelvis en digitalkamera.

Vikten centreras mot handflatan
Sony Tablet S har en unik asymetrisk design som gör den bekväm att använda under långa perioder. Enhetens vikt centreras automatiskt mot handflatan vilket gör att den upplevs som lättare när användaren exempelvis läser en bok eller tittar på film. För att både förbättra tittarupplevelsen och underlätta skrivande lutas skärmen automatiskt när surfplattan placeras på en plan yta. Som tillval finns även en dockningsstation som förvandlar Tablet S till en digital fotoram eller en klocka som visar vald information.

TruBlack™-teknik
Sony Tablet är utrustad med TruBlack™-tekniken från Sony. Genom att kontrollera refraktion av ljus mellan LCD:n och skärmen ger TruBlack-tekniken mer levande färger, djupare svärta och en skarpare bild. Dessutom minskas reflektioner från solljus eller fluorescerande ljus för en hög kontrast såväl inomhus som utomhus.

Snabb och smidig
Tablet S har försetts med de två teknikerna Quick View och Quick Touch från Sony som tillsammans möjliggör snabbare surfning, en mycket responsiv och smidig pekskärm samt ett intuitivt användargränssnitt. De stora tangenterna på det virtuella tangentbordet drar full nytta av skärmens yta (screen real estate) samtidigt som den automatiskt anpassas till den aktuella uppgiften. Exempelvis poppar ett numeriskt tangentbord upp när ett lösenord ska anges.

Flera applikationer
Tablet S har flera olika applikationer förinstallerade – bland annat för film, musik, spel och e-böcker. Dessutom får användaren direkt tillgång till applikationer och tjänster från Google™, inklusive 3D-kartor och rösstyrda sökningar via Google Voice Search. Och med ikonen Favoriter når användaren snabbt film, musik, spel och annat innehåll.

Det finns också ett stort utbud av applikationer som kan laddas ner via Android Market, inklusive flera som har optimerats för just Sony Tablet. Förinstallerade applikationer från Sony är:

·         Social Feed Reader som kombinerar Facebook, Twitter och RSS till en enda feed för bättre överblick.
·         Music Player som gör det möjligt att söka i musikbiblioteket, skapa spellistor med SensMe™-kanaler, se albumomslag och relaterat innehåll på webben. Tryck på en ikon för att streama musik och njuta av innehåll på andra DLNA-kompatibla enheter i hemmet, som exempelvis en BRAVIA-tv.
·         Video Player som möjliggör sökning och uppspelning av video i flera olika lägen. Sök efter specifika scener eller streama video för att titta på andra DLNA-kompatibla enheter i hemmet, som exempelvis en BRAVIA-tv.

Network Entertainment
Sony Tablet S ger snabb och smidig tillgång till nätverkstjänster* och underhållning:

·         Sony Entertainment Network Service: Music Unlimited lanseras i Norden i November och är Sonys molnbaserade digitala musiktjänst som ger tillgång till över tio miljoner musiktitlar från världen över.
·         PlayStation®-certifiering: Tablet S är den första surfplattan som är PlayStation®-certifierad och låter användaren spela originalspel från PlayStation. Tablet S lanseras med två förinstallerade spel.
·         Personal Space™: Denna kostnadsfria, molnbaserade tjänst gör det enkelt att dela med sig av bilder och filmer som är lagrade på Sony Tablet. Enheten kan också användas för nå bilder som nyligen har laddats upp från andra enheter.

Styr hemmet med Tablet S
Med Tablet S kan användaren enkelt styra andra enheter i hemmet och dela innehåll med vänner och familj. Med en knapptryckning förs egna bilder och filmer enkelt över till andra DLNA-kompatibla enheter i hemmet. Det är även möjligt att streama musik till trådlösa högtalare.

Tablet S har försetts med infraröd teknik vilket gör att dem även kan användas som en fjärrkontroll för olika enheter i hemmet, inklusive din tv, Blu-ray-spelare och hemmabiosystem.

Praktiska tillbehör
Sony lanseras även flera tillbehör till Tablet S såsom en AC-adapter, skydd till LCD-skärmen, flera fodral, USB-adapter och Bluetooth-tangentbord.

*Tillgängligheten varierar i olika länder.

Cirkapris och tillgänglighet
Nya Tablet S finns tillgänglig i butik från och med september 2011. En WiFi/3G-version av Tablet S kommer finnas tillgänglig från november 2011.

SGP-T113:  5 700 kr
SGP-T112:  5 300 kr
SGP-T111:  4 500 kr

Högupplösta bilder

Tekniska specifikationer

Sony Tablet S
Model Number
SGPT111
SGPT112
SGPT113
Storage
16GB
32GB
16GB
Network
Wi-Fi
Wi-Fi
Wi-Fi + 3G
Wi-Fi: 802.11b/g/n
Wi-Fi: 802.11b/g/n,3G
Operating System
Android™ 3.1
Android™ 3.2
Language
English, Norwegian, Swedish, Spanish,  French, German, Italian, Russian, Portuguese, Japanese, Dutch, Polish
English, Norwegian, Swedish, Spanish,  French, German, Italian, Russian, Portuguese, Japanese, Dutch, Polish
Display
23.8cm (9.4") WXGA (1280x800 pixels) TFT colour LCD
CPU
NVIDIA® Tegra™ 2 Mobile Processor 1GHz
External Ports
USB 2.0 Micro-AB connector (host/client) x1,
Headphone (Stereo, mini jack) x1 (also serves as mono mic jack)
Bluetooth
Bluetooth® 2.1 + EDR standard
Infrared technology
Infrared Remote Control Functionality
Card Slot
SD memory slot x1
Camera
Front: 0.3 effective megapixels
Rear: 5.11 effective megapixels
Sensor
3-Axis Accelerometer, Gyrosensor , Digital Compass, Ambient Light Sensor
Battery Life
Approx. 430 hours (Standby), Approx. 31 hours (When playing music), Approx. 6 hours (When playing video), Approx. 6.2hours (When web browsing via Wi-Fi)
Approx. 400 hours (Standby), Approx. 31 hours (When playing music), Approx. 6 hours (When playing video), Approx. 6.2 hours (When web browsing via Wi-Fi), Approx. 4.5 hours (When web browsing via 3G)
Dimensions
(WxHxD)
Approx. 241.2mm x 10.1mm (thickest point: 20.6mmx 174.3 mm
Weight
Approx. 598g
Approx. 625g

Kommentarer