@kjellhaglund skriver om min Kureringsmetod - här är ett litet svar

Jag fick idag reda på av en Twittervän (@janjohannesson) att @kjellhaglund hade skrivit en artikel bland annat om mig. Tyvärr hade han inte länkat till mig så hade det inte varit för @janjohannesson hade jag missat den.

@kjellhaglund gillar inte min mycket effektiva kureringsstil som jag kallar "Read/Write in short-form". Med den tekniken behöver man inte läsa långa artiklar för att få veta allt om ett visst ämne.

Se vad han skriver om mig här:

"Sveriges ledande kureringsmissionär, tillika först i landet med att lansera begreppet och använda sig av det i praktiken, är mikrobloggaren Stefan Svartling. Med ett språk kusligt likt Steve Jobs – aldrig långt ifrån att stoppa in ett "cool" som universaladjektiv – hyllar han i princip alla tjänster och appar jag själv älskar för min journalistiska konsumtion, men samtidigt koketterar han med att han inte bryr sig om innehållet eftersom det (fritt citat) "händer så mycket att jag inte har tålamod att läsa". Han hyllar långläsningstjänster som Instapaper utan att själv orka långläsa"

Läs hela artikeln:
http://www.journalisten.se/kronika/27723/sluta-stirra-pa-jobs-banala-bilder


Han har helt rätt med att jag inte hinner eller orkar långläsa längre. Det är det som är hela grejen med min teknik. Jag får reda på allt jag behöver veta genom att läsa korta fragment av väldigt många artiklar inom olika ämnen som jag är intresserad av istället. Det gör mig väldigt kunnig och allvetande om det jag är intresserad av, så uppenbarligen fungerar tekniken.

För att få detta att fungera måste man träna in en viss teknik som går ut på att kurera info inom de områden som intresserar en, och där då läsa rubriker, korta artikelfragment i ett realtidsflöde. Jag använder mig av twitter som fungerar ypperligt som tjänst för detta. RSS läsare är för slöa och med dem måste man läsa för stora delar av artiklarna.

Som ett exempel kan jag ta upp att när Apple släppte iPad 2 så visste jag allt om den inom några minuter utan att läsa en enda artikel helt och hållet. Jag läste rubriker och korta fragment i från otroligt många tweets från mitt kurerade flöde under en kortare tid istället. På så sätt fick jag reda på alla detaljer som jag behövde veta om nya iPad 2.

Det var lite kortfattat hur Read/Write in short-form fungerar. Den är givetvis mer avancerad än så, men ni är välkomna att fråga mig om det på Twitter. @svartling @swartling

Kommentarer