Async Voice - Push to talk, gjort för webben - en cool service från Ericsson Labs!

Här är ett press meddelande från Ericsson Labs om en cool Push to Talk tjänst för webben.

Mycket av den kommunikation som sker på webben idag är asynkron, vilket betyder att användaren är i kontroll över hur och när man kommunicerar. Du kan svara på ett chat-meddelande, en Facebook wall-post eller ett SMS när du känner för det. Den ökade flexibiliteten med asynkron kommunikation tillsammans med omedelbara notifikationer (dvs "real-tids-webben") möjliggör ett enkelt med ändå kraftfull sätt att kommunicera. Dessa kommunikationsmetoder är dock oftast text-baserade och saknar möjligheten att förmedla känslor (sa någon smileys? :)) och ton.

Vad skulle hända om man kombinerade styrkan av röst med flexibiliteten med asynkron kommunikation? Introducerar: "Async Voice". Async Voice möjliggör nya former av röst-kommunikation på nätet. Korta röst-meddelanden, inspelade i webläsaren, skickas i real-tid till alla deltagare i en konversation, ungefär som "push-to-talk". Async Voice är från och med idag tillgängligt som en (exempel) web-applikation på http://asyncvoice.com tillsammans med ett API på https://labs.ericsson.com/apis/async-voice.

Kort demo av applikationen:


http://www.youtube.com/watch?v=KaH92d0k5WMDetta är bara ett exempel på hur Async Voice kan användas, andra exempel inkluderar:

Röst-kommentarer till bloggar
Status-uppdateringar med röst till t.ex. Facebook och Twitter
Kommentator till live-händelser (t.ex. matcher, Apple-event, ...)
Röst-intervjuer
Lunch-annonserare
...
Teknologin bakom Async Voice
Varje Async Voice-konversation är representerad av en ATOM-feed, vilket gör det enkelt att integrera med existerande tjänster och plattformar. Ett antal ATOM/RSS extension, såsom ActivityStrea.ms, GeoRSS and MediaRSS används för att berika feeden, medans PubSubHubbub gör det möjligt att prenumerera på notifikationer om nya meddelanden i en konversation. Async Voice API erbjuder två stycken JavaScript bibliotek som du kan använda för att bygga din egen tjänst.

Meddelanden i en konversation innehåller länkar till ljud-filer, kodade i MP3 samt WAV. De flesta moderna webläsare kan spela upp dessa format med hjälp av HTML

Kommentarer