Svenska Lokaldelen som iPad App

Jag fick denna press-release i min Inkorg idag:

Uppstickaren Lokaldelen är först bland sökföretagen i Sverige med en applikation för Apples nya läsplatta iPad. Den släpps i dag och hjälper användarna att hitta nya vägar att nå fram till det som de söker. Oavsett om det är telefonnummer till en privatperson eller vägen till ett företag.


– iPad kommer att bli en central del av vår satsning på nya produkter och därför är det viktigt för oss att vara först med en applikation för iPad i vår kategori, säger Kim Graven-Nielsen, VD Lokaldelen.


Lokaldelen vill gärna se sig själva som en uppstickare bland de stora sökbolagen och har redan en motsvarande applikation för både iPhone och för Android. iPad har ännu inte släppts i Sverige, men många har köpt en utomlands och antalet applikationer till läsplattan blir fler för varje dag. Applikationen fungerar som en mötesplats för köpare och säljare. Söktjänsten ger konsumenter tillgång till relevant information om företag, produkter, varumärken och tjänster. Självklart är det också möjligt att ta fram telefonnummer till privatpersoner. Med tydliga kartor och vägbeskrivningar på den stora skärmen hittar du lätt till närmaste apotek, frisör eller mataffär.

För företagen innebär det här ett sätt att synas på en helt ny digital plattform. Sedan tidigare har Lokaldelen applikationer för såväl Iphone, Android och för Java.

iPad har en inbyggd GPS vilket möjliggör att du oavsett var du är kan få information till närmaste hotell, bensinstation, restaurang eller taxi. Via en knapptryckning på skärmen får du fram en vägbeskrivning till det aktuella företaget eller möjlighet att skicka ett sms till kompisen.

Kommentarer