3D-projektor från Sony

 Jag fick denna press-release av Sony:


Stockholm, 1 september 2010

 

 

3D-projektor från Sony maxar hemmabioupplevelsen


Sonys ”3D-värld” nu verklighet – erbjuder ensam den kompletta 3D-lösningen

 Sony Professional lanserar idag sin första 3D-projektor, VPL-VW90ES, på IFA-mässan i Berlin. Projektorn ger film – och spelfantaster möjlighet att få en äkta 3D-bioupplevelse i hemmet.

 

”Sonys vision att skapa en ”3D-värld” är nu uppnådd. Lanseringen av 3D-projektorn är sista länken i 3D-kedjan. Vi är ensamma om att kunna erbjuda en komplett serie av 3D-lösningar; allt från inspelning och produktion till visning både på bio och i hemmet”, säger Mathias Linder, Sales & Product Manager Display Sony Professional.

 

2D-film simuleras till 3D

Projektorn kan simulera 3D-bilder av 2D-film, och kan därmed ge helt nytt liv i gamla klassiska filmer. VPL-VW90ES kan även enkelt anpassas för olika visningsändamål, efter typen av innehåll samt utformning och storlek på rummet eller lokalen. Dessutom passar projektorn mycket bra för den nya 3D-generationens tv- och datorspel som till exempel Gran Turismo 5 och Wip3out.

 

Full HD

Projektorn bygger på ”active shutter”-teknik, som också används i Sonys 3D-tv. Den ger en tredimensionell bild som upplevs naturligt för ögat. Den är utrustad med ”Advanced Iris 3”-teknik från Sony med en 150 000:1 dynamisk kontrast, för extra bra färgdjup och ljusstryka. VPL-VW90ES levereras med Full HD 1080 och har en SXRD 240Hz-panel som minimerar bildförvrängning, eller ”crosstalk”. Den är också utrustad med en starkt brusreducerande fläkt som endast ger ifrån sig 22db.

 

Projektorn finns på den europeiska marknaden från och med november 2010. Den levereras med två par 3D-glasögon.

Kommentarer