Ingen av Posterous eller Tumblr kommer att "slå" - det är Amplify som gäller!

Jag har använt både Tumblr och Posterous sedan de var nya, och jag kan redan nu säga att ingen av dom kommer att "slå". Visst kan Posterous användas som en riktig blog men de sociala funktionerna fattas totalt. Det finns ingen "Community". Och Tumblr har ingen som helst SEO på sin sajt. Den är totalt förstörd av de få sociala funktioner som finns där. Nämligen "reblog". På Tumblr skall man "reblogga" varanndras poster. Detta innebär att Google straffar Tumblr poster i sitt index. Min Tumblr sajt till exempel har en PageRank på 4 av Google men jag får inte en enda besökare igenom en sökning. Det är totalt omöjligt att få besök genom Google på tumblr. Jag tror mest på uppstickaren Amplify på amplify.com. De har den bästa "Communityn" på webben. Jag har aldrig sett så mycket engagemang bland användarna. Varje blog post man publicerar (som kan göras genom email, ett suverän webbläsartillägg, eller i en WYSIWYG editor) får i stort sätt kommentarer eller "recommends". Helt otroligt.

Kolla in min Amplify blog (eller Amplog som det heter) här. Kolla in min Tumblr här. Kolla in min Posterous här.
"Till skillnad från Facebook, där användarna skriver korta meddelanden på sina konton, erbjuder de två uppstickarna hela hemsidor med plats för bilder och texter.

Och det är enkelt: Till Posterous räcker det att skicka ett mejl, gärna från mobilen, så är hemsidan klar.

I Sverige finns ännu bara några få privata Posterous- och Tumblr-bloggare."
Källa

Kommentarer