Adobe uppdaterar Lightroom och Camera Raw

Jag fick denna press-release på mail idag:

Stöd för 12 nya kameramodeller i uppdateringarna Adobe Lightroom 3.2 och Camera Raw 6.2.


Adobe släpper nu
Lightroom 3.2 och Camera Raw 6.2 som kan laddas ned omgående via Adobe Labs. Dessa uppdateringar kallas Release Candidates, vilket betecknar att versionerna är grundligt testade men skulle gynnas av att en bredare användargrupp testar och ger feedback innan de distribueras automatiskt till alla kunder.

De nya versionerna ger stöd för råfiler från 12 nya populära kameramodeller och har flera förbättrade profiler för linskorrigering, en funktion som infördes i Lightroom 3 och Camera Raw 6.1. Vidare har över 50 nya linsprofiler lagts till, för att hjälpa fotografer att automatiskt korrigera för oönskade effekter från distorsion och aberration.

Lightroom 3.2 Release Candidate gör det nu möjligt för användaren att inifrån programmet lägga upp sina foton direkt på Facebook, och uppdateringen har även tagit vara på synpunkter från användare av Lightroom 3.0 och löser problem som de rapporterat. 

Lightroom är Adobes lösning som hjälper fotografer att snabbt importera, organisera, förbättra och presentera sina bilder genom en enda applikation. Photoshop Camera Raw är en insticksprogramvara som snabbt och enkelt ger Photoshop-användare tillgång till bilder i de råfilformat som skapas av många populära digitalkameror.

Pris och tillgänglighet
Lightroom 3.2 Release Candidate kan laddas ned kostnadsfritt av kunder med Lightroom 3 och Photoshop Camera Raw 6.2 Release Candidate kan laddas ned kostnadsfritt av kunder med Photoshop CS5. Mer information och nedladdning finns tillgängligt på
http://labs.adobe.com/. Synpunkter kan lämnas genom Adobe User to User forum på http://forums.adobe.com.

Nya kameramodeller som stöds
Panasonic DMC-FZ100, Panasonic DMC-FZ45, Panasonic DMC-LX5, Pentax 645D, Samsung NX10, SamsungEX1, Sony A290, Sony A390, Sony Alpha NEX-3, Sony Alpha NEX-5.

Uppdateringen innehåller också förbättringar av färg- och brusegenskaperna för två kameror när råfilformatet DNG utnyttjas (modellerna har stöd även med tidigare versioner av Lightroom och Camera Raw: Casio EXILIM EX-FH100 (DNG) och Leica S2 (DNG).

Kommentarer