Skapa Ditt Eget Parti! - flest röster vinner :)

Valet är ditt - UR

Jag fick ett tips på email från en av mina Twitter följeslagare (Linda Pierre - Twitter @lindapierre) om en ny tjänst där man själv kan starta sitt eget parti. Det är väl inget jag direkt brukar blogga om, men snäll som man är så ger jag er lite information:

”Ditt parti” (http://www.ur.se/dittparti) är en ny tjänst/applikation som UR tagit fram där du själv kan bli politiker genom att skapa ditt eget parti, skaffa röster och genomföra din ”valkampanj” i sociala medier. Den tillhöra UR:s valsatsning som går under namnet ”Valet är ditt”.

Rekordmånga ungdomar röstar för första gången i kommande riksdagsval. Med ”Ditt parti”-applikation vänder UR sig just till förstagångsväljarna (främst) där de genom att fundera över vad de tycker är viktigast för dem, kan skapa sig egna partier. Dessa går sedan att sprida enkelt på Facebook, Twitter eller genom att klistra in sin alldeles egna bloggwidget för att skaffa så många röster som möjligt.

De tror att detta kan få denna målgrupp att tänka till och därmed engagera sig i de frågor som de tycker är viktiga. Genom att sedan sprida sina åsikter i de sociala medierna hoppas de att diskussionen kring frågorna fortsätter. I topplistan kan man inte bara se vilka partier som fått flest röster utan också vilka frågor som är de som allra flest (som skapat sig partier) anser är viktiga.

http://www.ur.se/valet

http://www.facebook.com/URValet

http://twitter.com/UR_valet2010

Kommentarer