Så då har Google informerat om att de släpper den öppna källkoden för Chrome OS

Google Chrome OS: A Nice Place to Visit, But? ...Image by svartling via Flickr

Google offentligör idag den öppna källkoden för sitt operativsystem, Google Chrome OS. De första produkterna med Google Chrome OS kommer att finnas tillgängliga under sista kvartalet 2010.
Google gör koden allmänt tillgänglig redan nu för ge teknologipartners, den öppna källkods-communityn och tredjepartsutvecklare möjlighet att bidra till utvecklingen.
Google Chrome OS är utvecklad för att vara lätt och snabb så att användare kan starta sin dator och vara uppkopplade på nätet inom några sekunder.

Operativsystemet är baserat på Googles webbläsare Google Chrome. Läsaren lanserades 2008 och utvecklades för att bättre kunna hantera den nya vågen kraftfulla applikationer på nätet. Google Chrome OS är utvecklad i samma anda och tar ytterligare ett steg genom att sätta snabb, stabil och säker webbupplevelse i centrum för operativsystemet.
"Utvecklingen de senaste åren har lett till att människor tillbringar mer och mer av sin tid på nätet och de gör saker som kräver mer och mer kraft. Därför ville vi bygga en fundamentalt annorlunda datorupplevelse, anpassad efter dagens förhållanden", säger Sundar Pichai, Vice President och produktansvarig. "Med Google Chrome OS blir det snabbare, enklare och säkrare än någonsin tidigare att använda sin dator. Vi har fortfarande en lång väg att gå samtidigt som det är spännande att se hur långt vi redan kommit. Nu ser vi fram emot att fortsätta utvecklingen öppet med hjälp av communityn för öppen källkod."
Huvudfördelarna med Google Chrome OS är:
  • Snabbhet - Google Chrome OS kan starta och starta om på några sekunder och webbsidor och applikationer laddas och körs smidigt och snabbt.
  • Enkelhet - Google Chrome OS kör alla applikationer på nätet. Det innebär att redigering av dokument, pdf:er, bildvisningar med mera sker på nätet. De som använder operativsystemet behöver alltså inte ladda ned något eller bekymra sig om uppdateringar för att kunna arbeta eller ha kul på nätet.
  • Säkerhet - Eftersom alla program som används i Google Chrome OS körs via nätet, fungerar varje flik som en avskiljd "säkerhets-sandlåda" vilket gör det svårare för datavirus och skadlig programvara att påverka din dator.
Att koden nu finns tillgänglig tillkännagavs vid ett evenemang på Googles huvudkontor i Mountain View, Kalifornien, USA.
Ytterligare information:


Hitta mer info här: http://kb.clipotech.com/chrome_os

Reblog this post [with Zemanta]

Kommentarer