Sony BRAVIA ZX1 - Platt-tv på riktigt

Sony EDGE LED

Med den nya tekniken ”Edge LED” har Sony utvecklat en LCD-tv som är lika tunn som ett cd-fodral. Utvecklingen går snabbt framåt, och på bara ett halvår har priset nära nog halverats.

Tunn som ett cd-fodral
BRAVIA ZX1 som lanserades i februari. Tekniken bakom den banbrytande skärmen heter Edge LED, som möjliggör betydligt tunnare skärmar. Med hjälp av lysdioder är även ZX1 upplyst från sidorna, till skillnad mot konventionella LCD-skärmar som är bakgrundsbelysta.


Teknik och design hand i hand
LED-tekniken i ZX1 har gjort det möjligt att separera receivern från skärmen. En trådlösa funktion sänder bildsignaler i HD-upplösning i realtid från receivern till skärmen. Enheter som exempelvis Blu-ray-spelare eller Playstation kopplas direkt till receivern, vilket gör att att du slipper synliga kablar. Fjärrkontrollen som styr funktionerna i receivern är dessutom radiobaserad vilket gör att du kan placera receivern var som helst i rummet, även gömd i ett skåp.

Om BRAVIA ZX1
ZX1 har funnits i handeln sedan februari 2009. Från och med oktober 2009 är det nya cirkapriset 23 000 kr (tidigare cirkapris var 45 000 kr).

o Receivern har en integrerad MPEG4 AVC-HD-tuner såväl som DVB-T/C. Det innebär att du både kan titta på HD-tv och vanliga sändningar via den trådlösa anslutningen.
o Bildprocessorn BRAVIA Engine har utvecklats, och den nya versionen BRAVIA Engine 2 förbättrar alla aspekter av bildkvaliteten – bildruta för bildruta. Processorn återger objekt med ett verklighetsnära djup och knivskarpa detaljer.
o Den skarpa bilden bevaras även vid snabbrörliga sekvenser tack vare Motionflow 100Hz med bildbrusreduktion. Tekniken ökar hastigheten till 100 bildrutor per sekund. Kombinationen med bildbrusreduktionen (Image Blur Reduction) ger en otrolig skärpa och mjukhet.

Hitta mer info om Sony BRAVIA ZX1 här: http://g.clipotech.com/bravia_zx1Reblog this post [with Zemanta]

Kommentarer