Sony presenterar de nya Cyber-shot kamerorna TX1 och WX1

 

Sony lanserar nu två nya Cyber-shot-kameror. Snabb foto grafering kombineras med bra bildkvalitet, även i svagt ljus. Sony presenterar även världsnyheten Party-Shot™ – en dockningsstation som automatiskt fotograferar utan att någon håller i kameran. Coolt!

Trots den avancerade tekniken är de nya modellerna Cyber-shot TX1 och WX1 användarvänliga.

Exmor R™ CMOS-sensorn från Sony är grunden till den bra bildkvaliteten. Sensorn har en upplösning på 10,2 effektiva megapixel och samspelar perfekt med bildprocessorn BIONZ.

Exmor R™-sensorn fångar mer ljus än konventionella CMOS-sensorer. En ökad känslighet och minskat bildbrus ger verklighetsnära och detaljrika bilder – även i svåra ljusför hållanden.

Den kraftfulla BIONZ-processorn är nyckeln till den snabba bildtagningen. Slutaren klarar av sekvensbildfotografering på tio bildrutor per sekund vid fullständig bild upp lösning – snabbare än många DSLR-kameror.

 


Kombinationen av Exmor R-sensorn och BIONZ-processorn möjliggör också svepande panoreringar. Det är bara att trycka en gång på slutarknappen och föra kameran från sida till sida eller upp och ner. Funktionen ”Sweep Panorama” sammanfogar sedan automatiskt en serie bildrutor och skapar stora panoramabilder på upp till 256 grader (för WX1, TX1 klarar 185 grader) – betydligt bredare än något vidvinkel objektiv.

 

De två fotolägena ”Twilight mode” och ”Anti Motion Blur mode” är speciellt anpassade för fotografering i sämre ljusförhållanden. ”Twilight mode” sätter automatiskt samman snabba bildserier på sex bildrutor, medan ”Anti Motion Blur mode” fångar motiv som rör sig snabbt. De två funktionerna ger bilder med ett kraftigt reducerat bildbrus i svagt ljus eller skymning.

Bildstabiliseringsfunktionen ”Optical SteadyShot” ger bra bilder, även när du fotograferar utan stativ. Funktionerna ”Face Detection” och ”Smile Shutter” underlättar för alla att fånga leenden på bild. Det är även möjligt att spela in ljudklipp och HD-filmklipp (720p) med 30 bildrutor per sekund med båda modellerna.

Party-shot™ – en världsnyhet från Sony

TX1 och WX1 är världens första kameror som enkelt kan förvandlas till din alldeles egna fotograf. Dockningsstationen Party-shot™ IPT-DS1 är ett helt nytt koncept från Sony, unikt för Cyber-shot™. Dockningsstationen tar automatiskt bilder utan att någon håller i kameran. Oavsett om det är släktträffen, semestern eller kräftskivan som ska förevigas är det tråkigt att vara personen bakom kameran, och aldrig vara med på bild.

Du behöver inte ens röra kameran för att fotografera, allt sker automatiskt. Allt du behöver göra är att placera kameran i dockningsstationen. IPT-DS1 panorerar och tiltar därefter kameran samt justerar zoomen på egen hand. Funktionerna ”Face Detection” och ”Smile Shutter” letar reda på ansikten och garanterar även att leenden tas med.

Cyber-shot TX1 lanseras i fem olika färger och bevisar att design inte behöver kompromissa med högkvalitativ prestanda. Endast 14,1 mm tunn (tunnaste partiet) är TX1 den första kameran i T-serien som utrustats med Exmor R™ CMOS-sensorn. Modellen har även försetts med en 3 tum stor Clear Photo LCD Plus-skärm. Ett nytt gränssnitt gör det enkelt att bläddra bland bilderna med fingret, eller flytta favoritfunktioner till huvudmenyn genom ”drag-and-drop”.

Den kompakta och stillfulla WX1 förenar den bästa tekniken från Sony. Exmor R™ CMOS-sensorn och BIONZ-processorn kompletteras med ett Sony G-objektiv som passar perfekt med ett 24 mm vidvinkelobjektiv. Tillsammans med en generös 5x optisk zoom ger G-objektivet en bra upplösning och kontrast från stor vidvinkel till telefoto. En extra ljus bländare (f 2,4) fångar mer ljus än andra kompaktkamera objektiv, och ger bättre bilder i svagt ljus.

Praktiska tillbehör

Det finns flera alternativ för att skydda Cyber-shot™, inklusive den nya och tåliga kameraväskan LCH-TW1. Det senaste minnesstickan Memory Stick™ PRO Duo 32GB passar extra bra om du är på längre resor. Det finns gott om plats för tusentals högupplösta 10,1 megapixelbilder eller 7 timmar och 25 minuter av full HD-video.

Cirkapriser

Sony Cyber-shot TX1 och WX1 samt Party-shot™ IPT-DS1 finns i handeln från och med september 2009.

Cirkapriser inklusive moms:

Cyber-shot TX1: 4 600 kronor

Cyber-shot WX1: 4 200 kronor

Party-shot IPT-DS1: 1 600 kronor

Hitta mer info om dessa kameror här!

 

Reblog this post [with Zemanta]

Kommentarer