Voddler och Bredbandsbolaget lanserar streamande filmtjänst

Jag fick en intressant press-release från Bredbandsbolaget idag. De lanserar nämligen en ny filmtjänst tillsammans med Voddler.
Tjänsten kommer att finnas i tre versioner: Reklamfinansierad, månadsabonnemang och betala per film.
Som de skriver i informationen så är det här framtiden.
Det tror jag också. SVT Play, TV4 Play och så vidare är alla helt inne på rätt spår.
Jag hoppas att vi snart kan se all tv och filmer på det här sättet. Vi behöver aldrig mer spela in från tv och vi kan se det vi vill när vi vill.
Hitta mer info om Voddler här:  
http://kb.clipotech.com/voddler


Press-release:

Idag är det världspremiär för betaversionen av Voddler, en unik tjänst för strömmad film. Tjänsten ger helt nya möjligheter att fritt och lagligt uppleva digital film hemma.

Under betafasen kommer antalet användare successivt att utökas. Hösten 2009 lanseras tjänsten brett. Voddler kommer att finnas i tre versioner, en reklamfinansierad version, en med månadsabonnemang där man kan titta hur mycket man vill och en med möjlighet att betala per film.

 — Voddler kommer att ge helt nya möjligheter att uppleva film i hemmet. Vi tror att det kommer bli en mycket stor efterfrågan på tjänsten, därför har vi lagt över hundra manår på utvecklingen. Nu är både tiden och tekniken mogen för en lansering. Voddler är motsatsen till fildelningssajternas oinspirerande torrents med filmer av varierad kvalitet. Det här är framtiden, både för användarna och för filmbolagen, säger Mattias Hjelmstedt, medgrundare av Voddler.

 Lanseringen sker i samarbete med Bredbandsbolaget. Under betafasen krävs en inbjudan för att testa tjänsten. Samarbetet mellan Voddler och Bredbandsbolaget innebär också att Bredbandsbolagets kunder används som testare.

 — Jag har själv efterfrågat denna typ av tjänst sedan första gången jag strömmade musik över nätet. Voddler är en tjänst som marknaden inte bara efterfrågar utan faktiskt kräver. Vi tror att bra lagliga alternativ är lösningen på problemet med olaglig fildelning. Därför är det extremt spännande att vara med från början, kombinationen av våra kräsna kunder med höga krav på bra innehåll och det snabbaste nätet gör Voddler perfekt för oss, säger Georgi Ganev, vd för Bredbandsbolaget.

Enligt en undersökning utförd av Demoskop på uppdrag av Bredbandsbolaget våren 2009 svarar 41 procent att de kommer att vilja använda sin dator till att se på film via en tjänst liknande exempelvis Spotify för musik (titta/lyssna direkt över Internet i stället för att spara ner till datorn).

Så fungerar tjänsten
Med användaren i fokus har Voddler tagit fram en innovativ teknik för en högkvalitativ filmupplevelse som möjliggör ett obegränsat användande av ett gediget utbud av film. Allt som krävs för att kunna få tillgång till film, i upp till HD-kvalitet, är en bredbandsuppkoppling. Vid höstens lansering fungerar tjänsten både på datorn (PC, Mac och Linux) och direkt i TVn. Tjänsten har ett användarvänligt gränssnitt där det är enkelt att hitta och enkelt att komma igång, dessutom startar filmen direkt. Plattformen är uppbyggd för att tillåta ett obegränsat antal användare vid samma tillfälle. Voddler är i betaversionen endast tillgänglig genom inbjudningar. Intresseanmälan för att få en inbjudan kan göras på www.voddler.com eller www.bredbandsbolaget.se/voddler.

Voddler distribuerar film i tre olika digitala fönster. I premiärfönstret kommer de allra senaste filmerna lanseras och prissättningen sker individuellt per film. Premiumfönstret erbjuder en för Sverige unik abonnemangstjänst med obegränsad tillgång till ett gediget utbud av filmer till ett fast pris. Slutligen erbjuds ett reklamfinansierat fönster med fri tillgång till filmer av bred variation. Under betaversionen kommer inledningsvis det reklamfinansierade alternativet att vara tillgängligt.

http://k.clipotech.com/voddler

Kommentarer