New York Times släpper Nyhetsläsare baserad på Adobe AIR

New York Times släpper en ganska cool nyhetsläsare som Adobe AIR app - Times Reader 2.0

Gratis versionen har begränsat innehåll, men tidningsprenumeranter kan läsa fullständig information.
Om man vill kan man också betala 3,45 dollar per vecka så får man läsa fulla innehållet.

Det här tycker jag faktiskt är en ganska smart ide' från tidningsmakarna. Vi får se om någon av våra svenska motsvarigheter törs haka på idén...Pressmeddelande

13 maj 2009

New York Times gör levande digital dagstidning
med Adobe-teknik

Ny skräddarsydd "tidningsläsare" som utnyttjar Adobe AIR släpps för användare med Windows, Mac OS och Linux.

The New York Times lanserar i samarbete med Adobe Systems en ny skräddarsydd läsare för nätupplagan av sin tidning. Times Reader 2.0 är en förbättrad version med bättre navigation och utökad funktionalitet som skapar en läsupplevelse som ligger närmare papperstidningen än tidigare. Den ger också möjlighet att läsa tidningen oberoende av om man är uppkopplad. Läsaren har utvecklats med Adobes AIR-plattform som grund och installeras som ett fristående program som körs utanför webbläsaren.

Times Reader 2.0 förenar de bästa egenskaperna från papperstidningen och nätupplagan. Den tryckta artikeln presenteras som i papperstidningen, med spalter med bekvämt läsbar text. Detta kombineras med nätets möjligheter till sökning, länkning och ständigt aktuella rubriker och uppdaterat innehåll. En rolig funktion är en interaktiv version av tidningens korsord.

Läsaren är baserad på Adobe Flash Platform och Adobe AIR och har utvecklats med Adobe Flex Builder. Times Reader 2.0 kan användas på både Windows, Mac OS och Linux.

Times Reader 2.0 kan laddas ned fritt från
http://www.nytimes.com/timesreader, med begränsad tillgång till tidningens innehåll. Fullständigt innehåll är fritt för papperstidningens prenume­ranter och finns annars tillgängligt mot en avgift på 3,45 dollar per vecka.

Länkar till mer information

· Times Reader FAQ

· Times Reader Demo

· NYTimes.com

· Download Times Reader on Adobe AIR

· Adobe Flash Platform

· Adobe AIRHitta mer info här!iMEDIA: Digi
Reblog this post [with Zemanta]

Kommentarer