PowerZest från Digilive – Mediaspelare med HD stöd

tmpA1D9

PowerZest är en ny mediaspelare baserad på SigmaDesign 8635, med stöd för FullHD och 802.11n WLAN. Tillverkas i Taiwan

PowerZest är en mediaspelare på som kombinerar inbyggd trådlöst nätverk enligt 802.11n med mediaprocessorn Sigma Design 8635.

Sigma Design 8635 erbjuder ett brett format stöd och klarar att spela de flesta mediafilerna. Som till exempel MKV och WMV9 i full HD och FLAC för musikfiler utan kvalitetsförlust.

PowerZest kan anslutas till andra enheter i hemmet via nätverkskabel eller trådlöst nätverk och tack vare UPnP och DLNA standardena hittar den automatiskt andra enheter som följer samma internationella standardisering.

Mediafiler kan spelas (strömmas) från datorer och nätverksdiskar eller från en inbyggd hårddisk (ingår ej). Det går även att spela upp mediafiler från USB enheter som ansluts direkt. Spelaren har en inbyggd NAS-funktion som gör det enkelt att flytta filer mellan den och en dator. Dessutom har den inbyggd bittorrent-funktion som kan användas för att ladda ner filmer direkt från Internet utan att någon dator behöver vara igång.

Internet radio- och videostationer når man direkt från PowerZest.

Programvaran i spelaren utvecklas kontinuerligt och via ett menyval startas en automatisk programuppgradering via Internet.

Förutom film och Internet radio/video kan man även lyssna på musik och visa bilder med spelaren. För att göra bildvisningen trevligare kan man enkelt starta uppspelning av bakgrundsmusik.

När man spelar musikfiler så visas information om artist, låt etc (id3 tag) och även en artist eller album bild om man har den sparad i samma mapp som musikfilerna.

PowerZest har ett rekomenderat butikspris på 3295:- exkl hårddisk och kommer att börja levereras på den svenska marknaden i början av december. Mer information finns att läsa på www.digilive.se

Klicka här för mer information

Kommentarer