G1 - Den första Google Android mobilen är den första riktiga iPhone konkurrenten

t-mobile g1

Idag så lanserades den första Google Android mobilen G1 från T-Mobile i USA. Den tillverkas av HTC och går också under namnet HTC Dream. Denna mobiltelefon / MID är enligt mig den första riktiga konkurrenten till Apples iPhone. Det av många orsaker. Den största anledningen är operativsystemet Android som är ett riktigt fräscht och modernt operativsystem för mobiler. Det är precis det som behövs för att kunna få något som är lika smidigt och effektivt som iPhones operativsystem. Sedan spelar det en mindre roll vem som tillverkar hårdvaran, eller vilka kringfunktioner som finns.
Jag tror att operativsystemet Symbian får svårt att klara sig kvar på marknaden och att Windows Mobile är för segt och klumpigt. Nokia och Sony Ericsson får tänka om lite grann. De gör nog bäst i att haka på Android tåget de också, och inte bara Samsung, LG och HTC, om de också vill konkurrera med iPhone.

Det är nog inte helt omöjligt att vi bara kommer att se två operativsystem kvar på marknaden inom en snar framtid: iPhone OS och Google Android.

Du hittar mer information och bilder på T-Mobile G1 här.

Se även denna diskussion om detta ämne i Sverigerummet på friendfeed.

Reblog this post [with Zemanta]

Kommentarer