Yoggi Yalla! - Ett mobilspel med Rix MorronZoo

Yoggi yalla!Yoggi yalla!

Jag fick ett email idag från Peter Lindström som är CEO för Mobile Interaction.
Det handlade om ett reklammobilspel för Yoggi yalla! med radioprofilerna Roger, Titti och Gert från Rix MorronZoo som karaktärer i spelet.

Yoggi yalla!

Inte direkt vad jag brukar skriva om kanske, men här är hela press-releasen:


Yoggi® Yalla utökar samarbetet med Rix FM

– Mobilspel med jakt och turné med smak audition ska stärka varumärket i målgruppen

I sommar blir drickyoghurten Yoggi® yalla! delsponsor till Rix FM’s Festival turné. I samband med turnén anordnas en stor smak audition av drickyoghurten. Starten sker den 15 maj i Stockholm och avslutas den 20 augusti i Norrköping. Samtidigt lanseras det nya mobilspelet Yoggi® yalla! Game, där man blir jagad av radioprofilerna Roger, Titti och Gert. Syftet är att nå målgruppen via nya och oprövade kanaler.

Yoggi® yalla! kommer i år att finnas med på Rix FM Festival stora sommarturné som startar den 15 maj i Stockholm Kungsträdgården. Besökarna på de 17 olika stoppen runt om i Sverige får smaka på fyra nya Yoggi® yalla! sorter och rösta på sin favorit i en smak audition. Den smak som får flest röster kommer att lanseras i butik våren 2009. Röstningen sker via sms och alla som röstar får Yoggi® yalla! Game i retur.
Radioprofiler blir dataspelsprofiler

Under turnén lanseras mobilspelet Yoggi® yalla! Game, där utmaningen är att ta sig igenom en labyrint av gångar utan att bli fångad av Roger, Titti eller Gert från Rix Morron Zoo. Alla som spelar spelet och skickar in sitt resultat får en rabattkupong i retur med vilken man kan köpa en Yoggi® yalla! i Seven Eleven eller Pressbyrån för 5 kronor. Ordinarie pris ca 16 kronor.

– Samarbetet med Rix FM kopplat med turnén och mobilspelet ger oss en möjlighet att möta målgruppen samtidigt i flera kanaler under en för oss försäljningsstark period, säger Eva Tingåker Johansson, Nordic Brand Manager för Yoggi®. –Vi har tidigare jobbat med smak auditions för Yoggi® 1 L med framgång, då 12.000 personer röstade fram vårens smakvinnare och i år är det Yoggi® yallas tur. Vi vänder oss till en yngre målgrupp som vi hoppas ska uppskatta konceptet, avslutar Eva Tingåker Johansson.

Mediebyrån Carat har tagit fram konceptet tillsammans med ungdomskommunikationsbyrån Dist. Knut är eventbyrå och Mobile Interaction har utvecklat mobilspelet. För att få spelet skall man SMS:a yalla till 72500. Kostnaden är 1 kr. Eller direkt skriva in javaget.com/yalla i mobilens webbläsare.

Kommentarer