Samsung Omnia i900 - Ny cool smartphone

Samsung Omnia i900

Samsung släpper en pekskärmsbaserad smartphone med multimedia och handdatoregenskaper. LCD pekskärmen är på 3,2 tum wqvga med touchvibration som vibrerar lätt vid beröring.
Samsung Omnia i900 har ett användargränssnitt med  två möjligheter – dels den ikonbaserade menyn med tolv ikoner och genvägar, dels det öppna skrivbordet som kan utformas personligt med widgets, ikonbaserade genvägar. Skiftning mellan lägena sker med sidoknappen. Användargränssnittet (GUI) ställer om sig automatiskt om skärmen skall användas liggande eller stående.

Samsung Omnia i900

Mobilen har möjlighet till video i widescreen, Videofilma och se video på den breda skärmen (stöder DivX / XviD / H.263 / H.264 / WMV / MP4) och musikmöjligheter (stöder MP3/ AAC / AAC+ / WMA / OGG vorbis / AMR).  

Vidare så har den webbläsare (Både Opera och Internet Explorer), 16GB minne, 5 megapixel kamera med automatisk panoramafotografering, Fotolampa, autofokus, Ansikts- och leendeigenkänning, Geotaggning av bilder, GPS, FM Radio med RDS, HSDPA upp till 7,2 mbps. MicroSD kortplats, bluetooth (a2dp), wifi, usb 2.0, koppling till teven via tv out, dlna - den trådlösa standarden som gör det möjligt för olika apparater att kommunicera och utbyta information med varandra – som att visa bilder, spela musik och att visa video.
Storleken på telefonen är 112 x 56.9 x 12.5mm.

Samsung Omnia i900 visas först upp på mobilmässan CommunicAsia i Singapore. Därefter lanseras den till att börja med i Sydostasien under juni. Till Norden kommer den i oktober. Ingen information om pris ännu.

Kommentarer