HTC Touch Pro - Ny läcker smartphone med QWERTY!

htc touch pro

HTC släpper en riktigt intressant Windows Mobile Smartphone.
HTC Touch Pro, som även har kallats HTC "Raphael", har samma läckra design som HTC Diamond, fast med ett QWERTY tangentbord också!
Kan det bli bättre?

htc touch pro

Ja, den 2.8 tum stora pekskärmen kunde ha högre upplösning en VGA (640x480). För det är fortfarande för lågt för att kunna surfa på webben tillfredställande.
Den kommande Sony Ericsson Xperia X1 har WVGA (800x480 pixlar).
Det är synd, för nu måste jag fortfarande vänta på Xperia X1...

htc touch pro

HTC  Touch Pro skall släppas senare i sommar. Ingen information om pris finns ännu. Läs mer om denna smartphone här.

Här är en full press-release från HTC:

HTC lanserar HTC Touch Pro
- design för affärsanvändaren

HTC, världens ledande leverantör av Windows Mobile-baserade smartphones, lanserar idag HTC Touch Pro, affärsuppföljaren till HTC Diamond.

HTC Touch Pro liknar Touch Diamond till utseendet men är dessutom utrustad med en mängd affärsinriktade funktioner.

      HTC Touch Pro är skapad för kunder som dels vill ha designen från HTC Diamond men som också kräver hög affärsfunktionalitet. Med Touch Pro behöver de inte välja, säger Peter Frölund, Nordenchef på HTC

Med 3D-gränsnittet ”TouchFLO 3D” bläddrar användaren lätt mellan e-post, SMS, kalender och telefonsamtal med ett enkelt fingersvep över skärmen. På samma sätt öppnar användaren upp musik, foton, kontakter och webbläsare. Touch Pro är också utrustad med ett femradigt utdragbart QWERTY-tangentbord för enklare textinmatning.

 

Touch Pro är kompatibel med HDSPA 7.2 Mbps och HSUPA samt utrustad med WiFi-funktionalitet. Telefonen har dessutom en ny webbläsare för smidig navigering som gör det möjligt att zooma och panorera webbsidor med en enkel fingerrörelse. Om telefonen vinklas, övergår skärmen från att visa porträtt- till landskapsvisning.  

 

Touch Pro är också utrustad med en YouTube-applikation som ger användaren direkt tillgång till användargenererat videomaterial, samt Google Maps för kartor och trafikinformation. En inbyggd TV-out funktion möjliggör visning av PowerPoint direkt från telefonen.


HTC Touch Pro kommer att finnas tillgänglig i Sverige i slutet av sommaren.
 

HTC meddelar även att flera tillbehör kommer att finnas tillgängliga för Touch Diamond och Touch Pro vilket inkluderar en designad desktopvagga och reseladdarset, ett utökat batteri samt en slimmad väska för Touch Diamond.

För specifikationer se PRYLINFO mobil.

Kommentarer