Archos 605 WiFi - Nu med GPS som tillval!

Archos 605 wifi GPS

Som en del av er kommer ihåg så testade jag den suveräna portabla mediaspelaren (PMP) Archos 605 WiFi för ett tag sedan. Idag fick jag en press-release med en intressant nyhet för denna spelare. Archos erbjuder nämligen nu GPS för mediespelaren 605 WiFi!
Det gör den till en fullfjädrat navigeringssystem.
Läs mer om mina tester av Archos 605 WiFi här. Se videoklipp här.

Här är ett utdrag från press-releasen:

Alla Archos 605 WiFi-modeller har 4,3-tums LCD-pekskärm med tydlig upplösning som inte överträffas av någon annan GPS-enhet på marknaden. Archos 605 WiFi-enheten trycks enkelt på plats i GPS-hållaren, som monteras på bilens vindruta och ansluts till stereon (via det inbyggda uttaget), och ger ett komplett röst- och video¬navigerings¬system. Användarna kan enkelt hitta vägen på marknadens tydligaste och skarpaste skärm, och sedan titta på favoritfilmer eller inspelade tv-program, lyssna på musik och bilder när de nått målet (vilket de inte kan med enheter som endast har GPS). När Archos 605 GPS-enheten befinner sig inom en trådlös surfzon kan den dessutom användas för att surfa på Internet, titta och lyssna på direktuppspelning av film, tv-program och musik i realtid.

Archos GPS-tillbehör erbjuder ett komplett navigeringsstöd med geografisk data från Tele Atlas, tillgängliga i en europeisk version som omfattar 22 länder, en nordamerikansk version som omfattar USA och Kanada samt en kinesisk version. Samtliga Archos 605 WiFi-modeller (4 GB, 30 GB, 80 GB och 160 GB) fungerar med GPS-hållaren och erbjuder användarna följande funktioner:
•    Tydliga, lättlästa kartor på den högupplösta 4,3-tums-pekskärmen.
•    Enkla och intuitiva markörer för gatuadress, postnummer och intressepunkter (POI) för snabbt val av destination.
•    Precis navigering med automatisk simulering i tunnlar, körfilshjälp, förhandsinformation om skyltar samt snabb och exakt ruttomräkning.
•    Trafikhjälp, ruttplanering och hjälpfunktion för hastighetskontroll i vissa länder.
•    Navigeringsinformation för valfri plats i Nordamerika, Västeuropa och Kina.
•    Tydligt röst-till-text-stöd via bilens FM-stereo eller via Archos 605 WiFi-enhetens förstärkta inbyggda högtalare.
•    Komplettera GPS-enheten med nedladdningsbara cityguider i Mp3-format via Archos hemsida (5 EUR för enstaka guide).
•    Passagerare kan använda Archos 605 WiFi för att titta på inspelade tv-program och filmer under resan, som underhållning för både vuxna och barn i baksätet.
•    Spela in tv-program i förväg för en perfekt, avslappnad bilresa.
•    Hyra och titta på filmer från Archos Content Portal.
•    Överföra och lagra bilder direkt från digitalkameran och skapa bildspel.
•    Visa mediafiler för släkt och vänner på deras tv.
•    Spela spel under resan.
•    Surfa på dina favoritwebbplatser på Internet.
•    Titta på direktuppspelning av de senaste nyheterna, videoklippen, tv-programmen och sportsändningarna från Internet – Archos enheter stöder nu Adobe Flash 9 för direktuppspelning av videoklipp på Internet.
•    Läsa e-post från valfri webbaserad tjänst.
•    Få tillgång till flera hundra olika skrivbordsprogram, inklusive kartor, väder och valutaomvandlare.

Alla Archos-spelare har stöd för öppna standardformat för film, ljud och bild, som MPEG-4, WMV, H.264, MPEG-2, stereo-MP3, WMA, skyddat WMA, WAV AAC, AC3, JPEG, BMP, PNG och RAW med inbyggd visning av JPEG-miniatyrer.

Prissättning och kartor
Archos GPS-hållare för bilen säljs separat för 1 499 SEK (då ingår kartor endast för Norden) och användas med valfri Archos 605 WiFi-modell eller som paket med 30 GB-spelaren för 4 495 SEK. Paketet med Archos 605 GPS kan köpas från och med slutet av juni i butik. GPS-hållaren finns tillgänglig från och med mitten av juli.
Kartor som ingår i GPS-hållaren är: Sverige, Norge, Finland och Danmark. Ytterligare länder går att köpa till via Archos hemsida senare i sommar (prissättning ej klar). Vid köp av hela paketet, inklusive Archos mediespelare 605 WiFi, ingår europeiska kartor för 22 länder: Andorra, Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Greklans, Italien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Portugal, Irland, San Marino, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien och Vatikanen.

Kommentarer