Acer Aspire one - Ultra Mobil Laptop

Acer Aspire One

Acer presenterar nya Aspire one, en Internet-centrerad ultramobil laptop som är utformad för att göra dina onlineaktiviteter snabbare och enklare.
Varför Acer släpper en konkurrent till sig själva (Läs Eee PC) förstår jag inte riktigt, men Aspire One är precis det: en snyggare Eee Pc.

Acer Aspire One

Med sina 24 x 17 cm och en vikt på mindre än ett kilo är Aspire one mycket kompakt.
Den erbjuder många uppkopplingsmöjligheter, en komplett, lättanvänd programsvit och en batteritid på upp till 6 timmar.
Aspire one levereras med inbyggd 802.11b/g WiFi som standard och kan också fås med ett urval av inbäddade WiMAX eller 3G trådlösa teknologier för ännu större trådlös frihet. Dessutom tillförsäkrar Acers Signal Up-teknologi trådlös signal med maximal kvalitet och stabilitet.

Datorn har ett Linux gränssnitt som organiserar allt du behöver för att surfa, arbeta eller nöje. Den förinstallerade programvaran delas in efter funktion och presenteras i fyra tydliga områden på skärmen – ansluta, arbete, nöje och filer.

Acer Aspire One

Aspire one har en 8,9 tums CrystalBrite LED-skärm med bakgrundsbelysning och en upplösning på 1024 x 600 pixlar. Inbyggd i skärmens överkant finns Acers CrystalEye webbkamera. Vidare så har den Intel Centrino Atom processorteknologi, Linpus Linux Lite eller Windows XP Home operativsystem, 512MB eller 1GB RAM-minne, NAND flash-modul på 8 GB eller en intern hårddisk på 80GB, 5-i-ett minneskortläsare och Smart File Manager - som förenar extra lagring från ett SD-kort som sätts in i den andra SD-kortplatsen med det minne som är tillgängligt för användaren. Vidare finns ytterligare program som t.ex. OpenOffice 2.3, one Mail, Messenger, Acer eRecovery Management, Acer Launch Manager, Adobe Reader, McAfee Internet Security Suite och Microsoft Office Trial 2007 installerade.
Datorn kommer till att börja med att finnas i blått och vitt, men kommer efter sommaren att utökas med brunt och rosa.
Acer Aspire One skall finnas tillgänglig i från tredje kvartalet för 379 dollar och uppåt.

Kommentarer