SanDisk Cruzer Enterprise USB minnen med tvåfaktors autentisering

SanDisk Cruzer EnterpriseSanDisk Cruzer Enterprise

Jag fick press-information från SanDisk om deras nya USB minnen med RSA SECURID tvåfaktors autentiserings mjukvara installerad. Detta innebär bland annat att denna säkerhetslösning skyddar alla filer med avancerad hårdvarubaserad 256-bitars AES-kryptering, och kan lagra både databackup och lösenord centralt på en server.

Läs Press-Releasen här (något editerad):

SANDISK ERBJUDER RSA SECURID® TVÅFAKTORS AUTENTISERINGSLÖSNING LAGRAD I SÄKRA USB FLASH-ENHETER, FRAMSTÄLLT AV SANDISK CMC SOFTWARE

”Två för en”- lösning tillhandahåller integrerad säker datalagring och tvåfaktors autentiseringslösning från RSA i SanDisk Cruzer Enterprise Flash-enheter
SanDisk erbjuder nu möjligheten att distribuera, lagra och använda RSA SecurID software tokens på SanDisk Cruzer Enterprise Flash-enheter. Denna ”två för en”- lösning ger användare en enda enhet för säker datalagring och tvåfaktorsautentisering, ett alternativ till att bära med sig både en flash-enhet och en separat utrustning för autentisering av hårdvara.

Cruzer Enterprise hanteras av SanDisk’s CMC (Central Management & Control) servermjukvara vilket gör det lätt för IT-ledare att underhålla och övervaka flash-enheter under hela deras livscykel.
Cruzer Enterprise flash-enheter som innehåller RSA SecurID software tokens tillhandahåller samtidigt möjligheter till tvåfaktors autentisering för fjärruppkoppling och mobil uppkoppling mot nätverk – vilket kräver något som användaren har (engångskoden som genereras på enheten som används med eller utan en PIN-kod) och något som användaren vet (enhetens lösenord).

”Det här är en idealisk lösning för anställda som behöver resa lätt och ändå vara fullt uppkopplade såväl som för IT-avdelningar som ställs inför utmaningar med datasäkerhet och regelefterlevnad,” säger Roy Ramati, vice ordförande och generaldirektör för SanDisk’s Enterprise Division. ”Att lägga till RSA SecurID till våra hanterings- och säkerhetslösningar för företaget är ett stort steg framåt i vår målsättning: att förse IT-experter med verktyg för att öka de anställdas produktivitet genom mobilitet och fjärruppkoppling.”

SanDisk Cruzer Enterprise flash-enheter skyddar alla filer med avancerad hårdvarubaserad 256-bitars AES-kryptering. Användaren måste också skapa ett komplicerat lösenord under installationsprocessen. Kombinationen av kryptering och lösenord gör det extremt svårt för oauktoriserade användare att få tillgång till data om enheten är förlorad eller stulen. Cruzer Enterprise – tillgänglig med 1, 2, 4 och 8 gigabytes (GB)1 kapacitet – är också snabb, med en läshastighet på 24 megabytes (MB) per sekund och en skrivhastighet på 20 MB/sek.
CMC:s servermjukvara tillhandahåller hantering av livscykeln för Cruzer Enterprise-enheter vilket inkluderar centraliserat underhåll av enheter i hela organisationen, hjälp att återfå och förnya lösenord genom nätverket, central säkerhetskopiering och återställning, spårning av central användning och fjärrstyrd terminering av förlorade enheter. Detta innebär att information inte går förlorad när en enhet går förlorad och IT-administratörer kan tillhandahålla en ersättande flash-enhet med användarfiler som lagrats i nätverket.
CMC kan också arbeta med RSA Authentication Manager för att genom fjärruppkoppling tillhandahålla software token seeds och om det är nödvändigt, själva RSA SecurID-applikationen till avlägsna anställda och på så sätt minska överföringskostnaden.
SanDisk Cruzer Enterprise-enheter med förinstallerade RSA SecurID software tokens och även CMC mjukvara med en modul med stöd för RSA SecurID tvåfaktors autentisering finns nu tillgängliga att beställa från SanDisk och SanDisk-auktoriserade återförsäljare. Cruzer Enterprise-enheter kan säkert lagra RSA SecurID software token seeds som är tillgängliga för inköp och aktiverande från RSA eller dess kanalpartners för att generera engångslösenord direkt från enheten.

SanDisk via email

Kommentarer