RTM för GTD

Efter att ha testat tjänsten "Remember The Milk" (www.rememberthemilk.com) ett tag nu, så har jag bestämt mig för att gå över till det helt som mitt GTD system.
Det var inget direkt fel med mitt förra system med Google Notebook, men det fanns så många fler fördelar med RTM (Remember The Milk).
Jag gillar inte själva gränssnittet på RTMs egen webbplats, men tack vare Firefox pluginen som gör så att man får RTM integrerat med Googles Gmail, och RTM kalendern som integrerar den med Google Calendar, så får man det man SKALL göra och det man VILL göra slängt rätt i ansiktet hela tiden.
Det finns inte en chans att man missar något, och jag känner direkt att man blir mer produktiv.
Dessutom så är Gmail det rätta stället för mig att sköta GTD (Getting Things Done).

En annan fördel med Remember The Milk är att man kan sätta påminnelser på allt och man kan enkelt skjuta upp det man inte hann eller kan göra för tillfället. Man kan få påminnelser på flera olika sätt, men jag föredrar email.

Smartlists är en annan otroligt användbar funktion.
RTM har en mycket avancerad sökmotor, och de sökningar som görs går att spara som "Smartlists".
Om man till exempel efter ett tags flitigt användande har skrivit in massvis med uppgifter där ordet "köpa" finns med så kan man göra en sökning på det ordet och spara det som en Smartlist.
Denna lista kan man sedan enkelt se och utföra sina uppgifter ifrån. Jag tror nog att ni förstår hur användbart detta är.

Mobilvarianten av Remember The Milk är mycket användbar (det är förövrigt ett krav för att jag skall använda en GTD tjänst), där man kan göra det mesta man behöver göra.
För de som inte vill surfa på internet med mobilen, kan även skicka in sina uppgifter med email på flera olika sätt.
Man kan även använda Twitter (www.twitter.com) för att uppdatera sina uppgifter i Remember The Milk.

Det finns nästan oändligt många bra och användbara funktioner i RTM.

Ni lär få se mer om detta från mig :)

Kommentarer