Nokia 5320 XpressMusic - Ny musikmobil

Nokia_5320_02_lowres
Nokia 5320 XpressMusic är en ny musikmobil som har ett speciellt ljudchip för hi-fi ljud kvalitet och 'Say and Play' funktion som är en form av röststyrd musikspelning.

Nokia_5320_05_lowres

Vidare så har telefonen avsedda XpressMusic knappar, 2 tums QVGA skärm, 3.5mm hörlursjack, HS-USB port för snabb musik överföring, A2DP Bluetooth Stereo, FM Radio med RDS, Quad-band GSM, HSDPA, N-Gage plattformen, Ovi, Web 2.0 applikationer, 2 megapixel kamera, 140MB inbyggt minne som går att utöka med upp till 8GB, och upp till 24 timmars musiklyssning.
Storleken på telefonen är 108 x 46 x 15 mm och vikten 90 gram.

Nokia_5320_03_lowres

Nokia 5320 XpressMusic kommer att kosta 220 Euro när den släpps någon gång i tredje kvartalet 2008.

Nokia_5320_01_lowres

Du hittar fler specifikationer här och här.

Här är en press-release:
Musik på riktigt: Nokia presenterar två nya XpressMusic-mobiler

NOKIA: Nokia lanserade idag två nya musikmobiler som är tillskott till XpressMusic-familjen. Nya Nokia 5320 XpressMusic och Nokia 5220 XpressMusic erbjuder en rad prisvärda musik- och underhållningsupplevelser med en design som tillhör den snyggaste på marknaden. De nya musikmobilerna väntas kosta från 160 till 220 euro innan skatt och subventioner.
“Vårt utbud av telefoner inom XpressMusic fortsätter att leverera en kombination av överlägsna musikupplevelser och fräsch, innovativ design”, säger Klas Ström, produktchef Nokia Skandinavien. “Dagens tillägg till utbudet av XpressMusic-terminaler ger användarna bättre möjligheter att få tillgång till deras personliga media och kommunicera med vänner och communities närsomhelst, varsomhelst.”

Nokia 5320 XpressMusic – Socialt underhållningspaket med 3G och dynamisk design
Nokia 5320 XpressMusic har en dynamisk design och kapacitet för social 3G-underhållning och levererar exceptionell musik och tillgång till webb 2.0. Med röststyrd Say and Play-funktion, kan användare säga namnet på en favoritartist eller sång för att automatiskt spela den. Nokia 5320 har dessutom ett stort antal ytterligare musikfunktioner, som exempelvis speciella XpressMusic-knappar, en 3,5 mm-kontakt, upp till 24 timmars speltid och ett ljud-chip för ljud med hifi-kvalitet, minne som går att utöka till 8GB, HS-USB för snabb musiköverföring och HSDPA för snabb tillgång till information.

Med fullt utrustad internet-browser, tillgång till Ovi och Nokia Search 4.1 är det enkelt för användaren att hitta och dela medieinnehåll och information. Speciella spelknappar och stöd för N-gage levererar en riktig spelupplevelse och HSDPA möjliggör snabb nedladdning. Nokia 5320 XpressMusic väntas börja säljas under tredje kvartalet 2008 med en beräknad kostnad av 220 euro innan skatt och subventioner.

Nokia 5220 XpressMusic – tuff, unik design och musik för massorna
Nokia 5220 XpressMusic erbjuder direkt tillgång till musik on-the-go med en unik asymmetrisk design. Ett inbyggt mobilsnöre gör det enkelt att bära med sig terminalen varsomhelst. Nokia 5220 XpressMusic har dessutom 24 timmars speltid, speciella XpressMusic-knappar och 3,5 mm-kontakt. Nokia 5220 XpressMusic väntas finnas i butik under tredje kvartalet 2008 med en beräknad kostnad av 160 euro innan skatter och subventioner.

Båda terminalerna är kompatibla med den nyligen lanserade Nokia Music Store och erbjuder enkel musiknedladdning. Med Nokia Music Store kan användaren välja från ett utbud av mer än två miljoner låtar från både större skivbolag och mindre indie-skivbolag; internationella och lokala artister och mellan browsing, nedladdning, streaming och synkning till antingen PC eller sidladdning direkt till en mobil terminal.

Nokia Mini Speakers MD-8 – kraftfullt, portabelt ljud
Nokia presenterade även Nokia Mini Speakers MD-8 som ett komplement till de nya XpressMusic-terminlerna. Denna minihögtalare har en smidig pocket-design och krispigt stereoljud och dessutom 40 timmar speltid, en FM antenn för finjustering av frekvensen, och en trasselfri sladd. Nokia Mini Speakers MD-8 har bred kompabilitet och väntas finnas i butik under andra kvartalet 2008.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Klas Ström
Produktchef, Nokia Skandinavien
Mobil: +46 709 93 83 47
E-post: klas.strom@nokia.com

Oskar Södergren
Informationschef, Nokia Skandinavien
Mobil +46 709 93 83 94
E-post: oskar.sodergren@nokia.com

Om Nokia
Nokia är den världsledande aktören inom mobilitet och driver utvecklingen och tillväxten på det konvergerande Internet- och kommunikationsområdet. Nokia erbjuder ett brett utbud av mobila enheter och ger människor upplevelser inom musik, navigation, video, tv, bild, spel och företagsmobilitet genom dessa enheter. Nokia tillhandahåller också utrustning, lösningar och tjänster på nätverksområdet.

Kommentarer