Mobila Webben är död

Jag märker allt mer att den mobila webben dör, eftersom utvecklingen av mobiltelefoner går snabbare. Med det menar jag att man inte kommer att behöva utveckla webbsidor för mobiler, för mobilerna själva utvecklas till att klara av surfa på den "vanliga" webben istället.
Se bara på den kommande Sony Ericsson Xperia X1 som har en skärmupplösning på 800x480 pixlar som är perfekt för att surfa på webben med. Lägger man sedan till fullt Java och Flash stöd så klarar man av att surfa på de flesta sidor.
Det kommer att släppas fler och fler smartphones som klarar högre upplösningar. Dessutom så kanske smartphones kommer att ersättas av små UMPC's (Ultra Mobila PC datorer), som den igår utannonserade Willcom D4 (läs mer om den på www.prylinfo.se ) som dessutom kör Windows Vista i en så liten förpackning! Otroligt. Vad skall vi då ha special anpassad webbsidor till?

Som jag ser det finns det bara en anledning till det, och det är att det blir än så länge billigare för de flesta att surfa på mobilanpassade sidor.
Fast snart har vi nog fasta abonnemang precis som mobilt bredband abonnemangen. Fast de kan man redan nu surfa på mobilen med om man vill, det är bara att stoppa in det SIM kortet istället...

Kommentarer