Zepto släpper en hårddisk för bärbara datorer på en halv terabyte (500GB) - Intern Hårddisk

zepto

Zepto lanserar idag en portabel hårddisk för bärbara datorer med en kapacitet på en halv terabyte. Pressinformationen jag fick är något rörig. Ibland låter det som om det är en intern hårddisk för bärbara datorer, och ibland låter det som det är en bärbar dator!?
Jag fick till exempel bara en bild på en av Zeptos laptops med i mailet...

Zepto_samsung_spinpoint_m

Ett "axplock" från Press-Releasen:

”Marknaden skiftar på ett ögonblick från stationära datorer till bärbara datorer, därför efterfrågar kunderna i stigande grad en bärbar dator med stor kapacitet. De vill gärna ha sina musiksamlingar och videobibliotek med sig på resan. Därför utvecklar vi bärbara hårddiskar som täcker detta behov. I loppet av ett år skall det vara helt naturligt att mäta sin bärbara hårddiskkapacitet i terabytes.”, säger Morten Kjærsgaard, vice VD, Zepto Computers A/S.

Det är Samsung som har utvecklat den nya hårddisken (och de har nyligen lanserat en 500GB 2.5 tums hårddisk för interntbruk), och Zepto är den första datorproducent i Europa som kan erbjuda produkter med denna hårddisk till sina kunder.

Det är från och med idag möjligt att beställa den 500 GB stora hårddisken via Zepto’s hemsida, och den skall vara klar för leverans i slutet av mars.

Den nya hårddisken väger knappt 110 gram och har en hastighet på 5400 rmp. Priset startar vid SEK 1 881 exkl. moms.

Samtidigt med lanseringen av den nya hårddisken sänks priserna på de övriga hårddiskarna i Zepto´s sortiment.


Zepto via mail.

Update: Det var en intern 2.5 tums hårddisk som informationen menade.

Kommentarer