Zepto Helios - Platt-TV med trådlös Media Extender

zepto helios

Zepto lanserar en snyggt designad TV med inbyggd trådlös Media Extender i Sverige.
Helios heter den och möjliggör alltså trådlös avspelning av musik, videos och bilder direkt från datorn via Microsoft Vista Mediacenter. Det verkar coolt :)

Med lanseringen av Helios har Zepto samtidigt valt att gå in på high-end marknaden för LCD TV-apparater. Helios är designad i en stilren, minimalistisk aluminiumdesign med svart glasfront.

Under utvecklingen av Helios har Zepto utnyttjat den senaste och mest progressiva teknologin inom LCD TV med tanke på att skapa den mest optimala bildupplevelsen som möjligt. Bland annat är Helios utrustad med en patenterad bakgrundsbelysning i form av LED-lampor på höljets baksida. Det resulterar i en optimal kontrastupplevelse, som ger en mer behaglig och avslappnad upplevelse för ögat. Därutöver är Helios utrustad med AOCC (Advanced Optical Contrast Coating), som medför att Helios skärmreflektion är minimerad till tre promille. Zepto har även utvecklat ett så kallat ’Zepto receiver link board’, som gör det möjligt att styra Helios med Bang&Olufsens fjärrkontroller.

Övriga specifikationer: Digital Media Player / Memory Card Reader: Zeptos integrerade Memory Card läsare, och en digital Media avspelare med USB & SD kortläsare som kan spela av de vanligaste formaten såsom DivX och MP3, samt visa digitala foton.

Enligt Zepto så har Helios en strömförbrukning som ligger 30% under motsvarande LCD apparater.

Helios-seriens pris beräknas till: 40 tum Full HD 32.220 kr, samt 32 tum HD ready LCD TV 25.920 kr.

Kommentarer