Webbtjänst: Control C - Dela med dig av ditt Clipboard!

Igår så började jag testa en väldigt cool webbtjänst som heter Control C (www.controlc.com).
Den är visserligen bara "Invite Only" för tillfället (säg till om ni vill ha en kod!), men det lilla jag hunnit testa gillar jag.
Control C är en webbtjänst som sparar allt man kopierar till klippbordet (Clipboard) genom till exempel knappkombinationen Control+C. Det går lika bra att högerklicka och välja "Kopiera" (Copy).
Detta sköts helt i bakgrunden genom ett litet program man skall ladda ner och installera i datorn, efter att man registrerat sig.

Allt man kopierar sparas helt automatiskt på sin Control C webbplats som "Private" och är dessutom krypterat.
Men tjusningen med tjänsten är att man skall dela med sig av det man kopierat genom att välja ut det man vill publicera genom att göra dessa till "Public".
På detta sätt blir tjänsten väldigt social och liknar faktiskt Twitter väldigt mycket.
Man kan precis som i nämnda Twitter och som i Facebook lägga till vänner (Friends) och prenumerara på deras RSS Feeds med publicerade klipp.

Det går mycket ut på att bygga upp sin profil med länkar och bilder, och givetvis också att skaffa sig vänner.

Control C har sina skavanker som till exempel att om man kopierar text från en webbsida så läggs inte en länk från källan till i klippet. Eller att profilsidan har en otroligt ful och svår URL adress.
Fast det är smidigt att den automatiskt känner av om det är en bild eller URL man kopierar och då visar bilden eller gör URLen klickbar.

Allt som allt så tycker jag Control C är en riktigt spännande tjänst.

Kommentarer