Sony Ericsson XPERIA X1 - Smartphone

Sony Ericsson presenterar en mycket intressant smartphone.
XPERIA X1 är deras första mobiltelefon som kör på operativsystemet Windows Mobile. Dessutom är hårdvaran gjord av självaste HTC. Lite konstigt är det att Sony Ericsson går ifrån sin egen tillverkning och UIQ gränssnittet. Det slopar till och med Memory Stick Micro (M2) minneskortstandarden på denna telefon :)


Nu känns det som att jag får vänta tills XPERIA X1 släpps innan jag byter ut min gamla Sony Ericsson M600i. Jag hade tänkt köpa en Nokia E90, men X1 ser ju helt klart ut att vara värd att vänta på!

XPERIA X1 har ett utskjutbart QWERTY tangentbord, 3 tums WVGA (800x480 pixlar) pekskärm, 4-vägs knapp och navigering med en optisk joystick, Windows Mobile 6.0 Professional OS, HSDPA/HSUPA, WiFi, aGPS (assisted GPS), 3.2 megapixel kamera med Autofokus, Fotolampa, Videoinspelning, Bluetooth stereo (A2DP), FM radio, USB, 400 MB internminne och stöd för microSD minneskort.Nätverk som stöds är: Quad-band GSM/EDGE/GPRS och Quad-band UMTS/HSDPA/HSUPA.

Storleken på telefonen är 110 x 53 x 16.7 mm och vikten 145 gram.
Sony Ericsson XPERIA X1 skall finnas tillgänglig från andra halvan av 2008 i färgerna svart och silver. Ingen information om pris finns ännu.


Via

Kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Jag fick min X1 häromdagen och jag är inte så övertygad.

  Jag tycker att användargränssnittet är under all kritik. Typiskt Windows med många alternativa vägar som bara gör det svårare att hitta det man söker. Det medföljer flera bildvisare men de är klantiga och inkompetenta. Är det bara jag som vill zooma, vrida och byta bild utan att kicka mig fram och tillbaka i olika menyer?

  Fan va besviken jag är. Nag jag sa till supporten att jag känner att jag gjort ett dåligt köp så skrattade supportkillen. Inte så lyckat tycker jag. Något mera ödmjukt hade varit på sin plats.

  -Suck

  SvaraRadera
 3. Ja jag ångrar inte att jag köpte en iPhone istället!
  Det är den bästa pryl jag någonsin köpt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar