Planet NAS7100 - NAS Server

Jag fick press information från Digilive AB, om en ny cool NAS server.

NAS7100 är en ny 1-disk NAS från Planet Technology med upp till 1TB lagringskapacitet, baserad på den snabba Marvell 5182 500MHz processorn och med XFS filsysem.

planet nas71100

NAS-enheten är enkel att installera och administreras via ett web-gränssnitt, som gör den kompatibel med såväl Windows, MAC och Linux datorer. Det innebär även att den kan administreras på distans via Internet. NAS7100 har inbyggd IPP-server (Internet Printing Protocol) och man kan via Internet skicka utskrifter till skrivare som är anslutna till enheten.
En 3.5 tums SATA disk, med kapacitet på upp till 1TB, monteras utan skruvar i enheten, från en lucka på ovansidan av servern.

Filsystemet som används är XFS, ett 64-bitars ’Journaling File System’ som är konstruerat för att hantera mycket stora datafiler och som är självunderhållande.

NAS7100 är kompatibel med Windows Vista PnP-X och LLTD vilket innebär att anslutningen i nätverk blir i princip lika enkel som anslutning av en extern hårddisk direkt till datorn. PnP-X är en utökning av Plug-n-Play funktionen, så att den även omfattar nätverksanslutna enheter. Och LLTD är ett upptäcks-protokoll som används i Windows Vista för att rita en karta över nätverket och hur olika enheter är kopplade till varandra.

Man kan schemalägga back-up jobb som kopierar filer till eller från NAS-enheten, dagligen eller veckovis.

NAS7100 har Gigabit LAN och 2 USB-gränssnitt för anslutning och delning av USB-disk/minne och skrivare i nätverket. Den innehåller även UPnP mediaserver, iTunes-server och MP3 Broadcast vilket gör att mediafiler kan lagras på NAS-enheten och spelas upp från en nätverksansluten mediaspelare eller PC.

Om man aktiverar MP3 Broadcast i NAS7100, kan användare lyssna på musik som finns sparad på den via Internet. Man aktiverar funktionen och talar om i vilken mapp på servern musiken finns sparad. Musiken spelas och sänds ut via Internet från servern. Användaren kan använda musikspelare som exempelvis WinAMP för att lyssna på sin musik var man än befinner sig.

Planet NAS7100 kostar cirka 1700:- inklusive moms utan disk. Den finns för leverans från och med början av mars.

Digilive via email

Kommentarer