Archos TV+ Mediaspelare

Archos introducerar en mångsidig hårddisk-mediespelare som man kan streama, surfa, spela in och ladda ner mediafiler från tv-soffan med.

Archos TV+ har samma funktioner som deras populära portabla mediespelare 605 wifi och 705 wifi. Den går även enkelt att utöka med extra funktioner genom att köpa till olika plugins.

ARCHOS_TV+_Front

Den är ett nytt hemunderhållningscenter som fungerar som en brygga mellan datorn och TV:n. Man kan både streama innehåll från datorn, spela in tv-program och surfa på Internet, installera widgets samt ladda ner och visa film på en TV.

Den stilrena boxen står brevid TV:n och kopplas in i hemma nätverket via WiFi eller LAN-anslutning. Då får användaren både tillgång till Internet samt musik, film och bilder som finns lagrade på familjens datorer. Via UPnP kan du ”streama” digitala filer och visa dem på TV:n.

Med EPG (Electronic Program Guide) är det lätt att spela in TV-program. Med ett klick kan man schemalägga en inspelning upp till en vecka i förväg. Hårddisken på 250 GB rymmer cirka 450 timmar video (enligt Archos) och kan även användas för att lagra musik, filmer och bilder. Användaren har tillgång till alla mediafiler via tv:n och hemunderhållningssystemet.

Archos TV+ kan styras via fjärrkontroll, vilket gör det enkelt att surfa på Internet, skriva e-postmeddelanden eller ladda ner mediafiler. Archos Content Portal är en tjänst som fungerar som en onlinebutik för olika mediafiler. Det går att hyra eller köpa filmer, titta på nyhetssändningar och video online samt ladda ner andra typer av mediafiler.

Med Archos TV+ kan du:
• Enkelt spela in dina favoritprogram
• Spela upp dina digitala mediafiler: film, tv-program, bilder och musik
• Streama och spela upp video från datorn till tv:n
• Ladda ner film och musik via Archos Content Portal
• Internetuppkoppling som låter dig surfa, dela filer och besöka webbplatser (inkl. video i Flash-format, t.ex. från YouTube)
• Visa bilder och skapa bildspel med musik och övergångar
• Integrera med Archos hela sortiment av portabla mediespelare och ta med sig sitt mediabibliotek överallt

Skräddarsy din ARCHOS TV+ med extrafunktioner, format, program och annat:
- Cinema-plugin (DVD, MPEG2, AC3) – för att spela upp MPEG-2/VOB-format med AC3-ljud (5.1-surroundljud); kopiera in dina dvd-filmer från datorn till Archos och välj språk och undertext.
- Video Podcast-insticksprogram (H.264, AAC) – för att spela videopodsändningar med H.264 MPEG4-format och AAC-ljudfiler (givetvis kan man även se vanliga filmer i H.264 format också).
- Insticksprogram för webbläsare – surfa på nätet med webbläsaren Opera och Adobe Flash.
- Gratis installerbara Widgets för bland annat väder, miniräknare, anteckningar, förvara lösenord och läsa nyheter.

Archos TV+ finns tillgänglig i butik i början av mars. Rekommenderat butikspris för Archos TV+ 80 GB är 2 299 kronor och 250 GB-versionen 3 199 kronor.

Det här ser ut att vara en riktigt bra mediespelare för hemmabruk. Synd bara att priset var lite väl högt med tanke på att man ändå måste köpa till en del plugins för att kunna se de format man vill se.

Kommentarer