Uppackning och Test av Archos 605 WiFi - Portabel Mediaspelare

Här är min uppackning och test av den portabla mediaspelaren / surfplattan Archos 605 WiFi. Se ett videoklipp här.

Spelaren kom paketerad i en ganska vanlig men proffsig kartong innehållande förutom själva mediaspelaren, USB sladd (med Archos special kontakt i ena änden), hörlurar, CD skiva med Archos programvara, adapter till Archos TV/DVR dockningsstation, en skyddsväska att förvara spelaren i, 2 st Stylus pennor till Pekskärmen och en Quick Start Guide. Själva manualen finns installerad på själva spelaren i PDF format.


Laddningstiden var väldigt lång, de tog runt 12 timmar att få den full laddad? Enligt manualen så skall det gå fortare med TV/DVR dockan som måste köpas separat.


Att lägga in filer genom USB gick smidigt. Inga problem alls. Bara att plugga in USB kabeln och sedan välja att använda USB koppling, och inte bara ladda spelaren genom den. Efter det är det bara att dra och släppa filer till rätt mapp.


Jag testade att spela upp en Xvid MPEG4 AVI fil med en .srt undertext till, och det fungerade perfekt.


Den klarar bara att spela upp standard MPEG4, WMV, MP3, WMA utan att köpa plugins.


Det finns plugins bland annat för H.264 (HD), MPEG2 och AC3.
Att spela upp musik gick också väldigt bra. Archos 605 klarar MP3 filer med en bitrate från 30kbps till 320kbps, och ljudkvaliteten är mycket bra. I alla fall om man använder några bra hörlurar till, eftersom de som följde med som vanligt inte var några höjdare.


Musikspelaren var snygg och detaljrik. Den visar samtidigt en omslagsbild om en sådan finns i samma mapp som musiken.
Man kan sköta spelaren genom att peka på skärmen med fingret eller den medföljande pennan. Det fungerar mycket bra.


Bildvisaren var också riktigt läcker.
Man kan antingen bläddra genom bild för bild eller starta ett bildspel.
Det går att använda fingret på pekskärmen för att navigera mellan bilderna, men jag föredrog att använda knapparna på sidan.


Efter att ha gjort inställningarna för mitt trådlösa nätverk hemma så gick det att surfa på Internet.


Tyvärr så måste man köpa en plugin från Archos för att kunna använda Internet. Då får man webbläsaren Opera installerad, och jag måste säga att den fungerade helt suveränt.Det var helt fantastiskt att surfa på den 4.3 tum stora skärmen, och då speciellt med den höga 800x480 pixlars upplösningen.


Att skriva in adresser på det virtuella tangentbordet fungerade också mycket bra.De senaste besökta sidorna sparades automatiskt i en lättåtkomlig lista, och det var mycket enkelt att lägga till favoriter.Det finns även Flash stöd så man kan till exempel spela massor av Flash spel.

Att se videoklipp på till exempel Youtube var också en ren fröjd.
Efter att ha klickat på "Play" så startar filmen i den inbyggda Archos mediaspelaren i fullskärm!


Givetvis kan man då använda mediaspelarens alla funktioner.
Underbart.
För att kunna använda Archos "Content Portal" så var jag tvungen att uppgradera firmware på spelaren, så jag väntar med att testa den funktionen. Likaså Widgets funktionen får jag vänta med. Den måste installeras och är visserligen gratis, men det känns som att det får bli vid ett senare tillfälle. Det finns annars massor med coola widgets som man kan använda, som till exempel väder och RSS läsare.


Med knapparna till höger om skärmen kan man sköta det mesta. Varje knapp har två funktioner beroende på om man klickar på vänster eller höger sida av knappen.


Det är väldigt bra att dessa knappar finns så att man inte jämt måste "grisa" ner skärmen med fingrarna.
Gränsnittet är mycket bra. Menyerna är riktigt läckra, men tyvärr så finns ej svenska som språk i menyerna.


Att läsa PDF filer fungerade bra men kan gå lite segt i mellan åt.
4GB modellen som jag testar har en minneskortplats som man enkelt kan utöka minnet genom. Det är bra att en den stöder SD kort eftersom att det har man förmodligen redan i någon annan pryl hemma.


Spelaren finns annars med upp till 160GB lagringsutrymme!
Jag kan faktiskt inte hitta någonting som är dåligt med Archos 605 WiFi.
Det enda minus är att man inte får allt på engång, utan måste uppgradera den genom att köpa till plugins och TV/DVR docka.Man behöver TV/DVR dockan till att kunna spela in från till exempel tv.
Archos skulle åtminstone ha kunnat monterat in audio/video utgångar så att man kan koppla den till en TV för att spela upp media.
Archos 605 WiFi får högsta betyg av mig.

PRYLINFO TV kan man se en uppackningsvideo jag gjort, och här är ett klipp från min test.

Kommentarer