Nu kan man använda Google Maps tillsammans med TomTom GPS navigatorer

TomTom meddelar att de inleder ett samarbete med Google Maps som ger TomTom användare möjlighet att helt gratis skicka adresser från Google Maps direkt till en TomTom GPS.

Samarbetet innebär att TomTom användare gratis kan söka och skicka adresser från Google Maps webbsida direkt till TomTom-enheten. På så vis kan man till exempel leta efter en affär på Google Maps, skicka adressen till sin TomTom GPS och sedan bege sig ut till bilen och hitta till affären direkt med hjälp av navigatorn. Se detta videoklipp som visar hur det går till.

"Samarbetet med Google Maps är ett viktigt steg för TomTom eftersom vi möter de ökade kraven på ett mer individuellt och personligt innehåll i TomTom-enheterna", säger Eric Pité, vice vd för TomTom Product Management.

Google Maps lokala söksida har utökats från att ha funktionen ”skicka till” till att innehålla alternativet ”skicka till GPS”. Informationen överförs till enheten när den kopplas upp mot internet och TomTom HOME. Man kan även lägga till platsen som en favorit för att använda vid senare tillfälle.

Tjänsten finns tillänglig nu i Sverige.

TomTom kommer att fortsätta satsa på samarbeten med tredje part för att utveckla personliga funktioner och för att öka användarvänligheten ännu mer.

Jag tycker det är mycket positivt att TomTom satsar så mycket på webben och andra nyttiga tjänster. De är mer eller mindre ensamma om att utveckla webbtjänster för GPS navigatorer.
Kolla in denna video som visar hur det går till.

Kommentarer