Belinea - nytt datormärke i Sverige

Nu lanserar tyska Belinea en rad datorprodukter i Sverige. Företaget börjar sälja ett flertal modeller av bärbara datorer, bildskärmar, mediadatorer samt tillbehör.


Belinea, som ägs av tyska Maxdata, ska nu på allvar lansera sina produkter i Sverige, och jag måste öppet erkänna att jag aldrig hört talas om detta företag.
Fast deras produkter verkar rätt intressanta. Framförallt deras laptops (o.books).

Alla de tre nya produktlinjerna från Belinea är speciellt utformade för att tillfredsställa olika målgrupper med en enhetlig formgivning – från bärbara datorer och skärmar till datormöss, USB-minnen och externa tangentbord.

Från och med december 2007 kommer den nya produktgruppen o.line, som riktar sig i huvudsak mot konsumenter, finnas tillgänglig. Belineas b.line, som riktas mot företag, börjar säljas under första kvartalet 2008. En tredje produktgrupp, s.line, är under utveckling och släpps under 2008.  

Nytt sätt att enkelt välja dator och bildskärm
Belinea lanserar ett nytt sätt att välja dator och bildskärm. De olika funktionsgraderingarna av produkterna från 1 till 6 är både en hjälp för köpare och säljare. Graderingen hjälper till att enkelt och snabbt välja en lämplig produkt. Kategori 1 och 2 står för utmärkt värde för pengarna, kategori 3 och 4 fokuserar på professionalism och prestanda medan gruppen 5 och 6 handlar om topprestanda.
Pixelgaranti
Alla Belineas TFT-skärmar omfattas av en unik garanti. Bildskärmen har tre års garanti samt ett års pixelgaranti (enligt ISO 13406-2 Class I). Om en konsument hittar en trasig bildpunkt eller delbildpunkt byts skärmen ut av Belinea under första året.

Tre olika produktgrupper

o.line


o.line är produktlinjen är utvecklad för nyfikna konsumenter och vänder sig till användare som är ute efter en modern design i vit färg. o.line-produkterna erbjuder teknik som inte är för komplicerad och som har många olika användningsområden. Alla produkterna har en modern och trendriktig stil och möter dagens krav på användarvänlighet. Alla Belineas bärbara datorer i o-book-serien har inbyggd webbkamera.

b.line


b.line-produkterna är avsedda för professionella användare och representerar företagens datoranvändande på ett modernt sätt. Alla produkterna inom b.line har en klassisk och tidlös design samt hög kompatibilitet och hållbarhet. De är helt enkelt idealiska för användare som reser i arbetet. b.line släpps under första kvartalet 2008.

s.line


s.line-produkterna är utvecklade för de användare som ställer höga krav på teknik och design. s.line lanseras under första halvåret 2008.

Belinea, via press-information.

Kommentarer