Jag har testat nya betan av Opera Mini 4

Nu har jag testat nya Opera mini 4 beta 3.
Den nya funktionen "Opera Link" kan vara rätt användbar, fast då mest om man även använder webbläsaren Opera på en dator.
Om man lägger till en sida som ett bokmärke i Opera så dyker den upp helt automatiskt i Opera mini på mobilen! Med 10 minuters fördröjning ungefär, eller direkt om man manuellt väljer att synkronisera.
Samma sak blir det från andra hållet: om jag sparar en sida som bokmärke i Opera mini på mobilen så dyker den upp i Opera på datorn.

Om man då använder en annan webbläsare än Opera på datorn (jag använder Flock), så kan man besöka Opera Link sidan och logga in sig för att där kunna hitta sina bokmärken. Man kan även manuellt lägga till och ta bort bokmärken på den sidan. Fast det är givetvis inte lika smidigt som att lägga till ett bokmärke direkt i Opera webbläsaren.
Visst kan man ha användning för detta, speciellt om man vill spara sidor från mobilen som man sedan enkelt vill hitta på en dator senare.

Jag tycker också att funktionen "Speed Dial" är användbar.
Med den funktionen kan man enkelt lägga in en sida på telefonens nummerknappar 1-9. Om man sedan trycker på *nr i Opera mini så laddas den förvalda sidan in.
Jag har till exempel satt de Google Reader labels jag läser mest på några av knapparna för att enkelt och snabbt kunna ladda in dom. Likaså Google Calendar finns på en av knapparna.

Speed Dial inställningarna synkroniseras också mellan webbläsare.

Helt klart en lyckad uppdatering av Opera mini.

Kommentarer