En förbättring av mitt GTD system

Det var ett tag sedan jag skrev något om mitt Gmail GTD (Getting Things Done) system jag mycket flitigt använder mig av.
Som jag skrivit förut så använder jag mig av ett antal labels i gmail som jag lagrar mail med todos, idéer, måsten, brainstorms och allt annat jag har i huvudet varje dag.
Jag mailar alltså till mig själv och sorterar in de mailen under de labels jag använder (todo, someday, blogga, kolla). Dessutom så använder jag en Gmail to GCal plugin som gör att jag kan sätta en påminnelse på de mail jag vill. Påminnelserna läggs då in i Google Calendar (Gcal) och skickas till mig både som sms och email helt gratis.

Detta system har fungerat mycket bra för mig. Bättre en alla de utpräglade GTD system jag har testat.

Nyligen så gjorde jag en enkel förändring.
Jag skapade ett antal filter som automatiskt tog bort mina GTD mail från inkorgen och lagrar dem under mina labels beroende på vad jag skrev som rubrik i mailet. Till exempel så hamnar nu alla mail från mig själv med texten @todo i rubriken under labeln "todo".
Detta kände jag var en befrielse och en lite mindre stressfaktor eftersom inkorgen blev mindre full.
Viktigt att poängtera är att detta är bara om jag vill att de skall bort från inkorgen.
För meningen med GTD är ju att man skall välja "Next Action" med det som finns i inkorgen, så det kan vara bra att skicka GTD mail dit som behöver behandlas vidare. Som till exempel sätta en påminnelse så att de hamnar i Google Calendar.
Med de filter jag skapat så är det bara att utesluta de specifika kommandona jag valt (@todo, @someday, @kolla, @blogga) i rubriken så hamnar mailen i inkorgen istället.

Jag tycker detta var en avsevärd förbättring av mitt GTD system.
Vad tycker ni?

Kommentarer