Det officiella pressmeddelandet om HTC Touch Dual

HTC_Dual_front-16key.JPG

Jag fick den officiella press informationen på svenska från HTC om den läckra HTC Touch Dual.
Tyvärr så verkar det som den svenska versionen får en vanlig knappsats istället för den QWERTY variant som vissa länder verkar få. Åtminstone har man kunna se det på en del bilder. Det jag inte skrev tidigare om HTC Touch Dual är att den får version 2 av TouchFLO gränssnittet. Man kan se hur det fungerar i detta videoklipp.

HTC_Dual_front-L.JPG

Intressant är också att veta det svenska priset, som är 4900 kr. De nämner också att den "gamla" HTC Touch släpps i färgen "Arctic Silver" som jag redan skrivit och postat bilder om på Notiser.

HTC_Dual_front-20key.JPG

Här är pressmeddelandet:

HTC Logo

HTC lanserar Touch med 3,5G

HTC, världens ledande leverantör av Microsoft® Windows Mobile®-baserade smartphones, lanserar idag HTC Touch Dual™, uppföljaren till HTC Touch™ och det senaste tillskottet i Touch-familjen. Touch Dual är utrustad med 3,5G och ett utskjutbart tangentbord för enklare textinmatning.

HTC Touch Dual är den andra HTC-modellen som utrustats med navigationsteknologin TouchFLO™ som förenklar bläddring i dokument, meddelanden och kontaktlistor samt surfning på webbsidor. En ny funktion gör det dessutom möjligt att med hjälp av kontroller direkt på skärmen visa fotobildspel samt zooma och rotera bilder med endast en hand.

– HTC Touch Dual kombinerar 3,5G med ett utskjutbart tangentbord och en smal och snygg design. Vi strävar hela tiden efter att erbjuda den senaste teknologin och förbättra användarupplevelsen. HTC Touch Dual är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Peter Frölund, Nordenchef på HTC.

Med Windows Mobile ® 6 får användare tillgång till mobila versioner av bekanta Microsoft-program som kan användas för att hålla kontakt med vänner och bekanta samt för att få tillgång till information och underhållning.

HTC Touch Dual kommer att vara tillgänglig i slutet av oktober med ett cirkapris på 4900 SEK, utan rabatter och abonnemang. 

Utöver HTC Touch Dual, lanserar HTC dessutom ett gratis virtuellt tangentbord till föregångaren HTC Touch som kan laddas ner från HTC:s hemsida www.htceurope.com.  Från oktober kommer HTC Touch dessutom att erbjudas i ett nytt färgalternativ: Arctic Silver.

www.htctouch.com

Specifikationer - HTC Touch Dual

- Storlek: 107 x 55 x 15,8 mm

- Vikt: 120 g

- Uppkopplingsmöjligheter: WCDMA/HSDPA: 2100 Mhz/GSM/EDGE: 900/1800/1900 Mhz

- Operativsystem: Windows Mobile 6 Professional

- Skärm: 2,6 tums QVGA pekskärm

- Kamera: 2 megapixel och kamera för vdeosamtal

- Minne: 256 MB flash, 128 MB RAM

- Externt minne: microSD™ slot

- Bluetooth: 2,0 med EDR

- Gränssnitt: HTC ExtUSB™ (mini USB och audioingång i ett; USB 2,0 full hastighet)

- Batteri: 1100 mAh

- Samtalstid: WCDMA: upp till 240 minuter, GSM: upp till 360 minuter

- Standby-tid: WCDMA: upp till 150 timmar; GSM: upp till 250 timmar

- Chipset: Qualcomm® MSM7200, 400 Mhz

Kommentarer