Bluedio - Trådlös överföring av musik

Bluedio sänder musik trådlöst med Bluetooth teknik (A2DP), från musikspelare till stereoanläggning.

En av de nyare tillämpningarna av Bluetooth är att trådlöst strömma musk från sin mobiltlefon till exempelvis ett par Bluetooth hörlurar. Man slipper visserligen sladdtrassel när man stoppar lurar och spelare i fickan men man är fortfarande ensam om att lyssnande på musiken.

Med Bluedio, mottagare och sändare kan man koppla samman sin portabla musikspelare, dator eller musikmobil med sin HiFi stereo eller aktiva högtalare. Det blir den optimala trådlösa lösningen för att dela musikupplevelse med sina vänner. Bluetooth-tekniken gör det möjligt att lyssna på musik trådlöst utan att försämra ljudkvaliteten.

Bluedio mottagardel ansluts med vanlig audio-kabel till stereo/högtalare och tar emot HiFi-musik enligt standard A2DP (Advanced Audio Distribution Protocol).Det flesta nya musikmobiler har inbyggd Bluetooth som använder denna teknik för att strömma musiken trådlöst till en annan Bluetooth enhet.

Vill man använda sin musikspelare (mp3 spelare, DAP, PMP, etc.) och lyssna på musiken via stereoanläggningen, ansluter man en Bluedio till hörlursuttaget och en mottagare till stereon. Därefter sitter man bekvämt tillbakalutat i soffan och väljer sin musik eller spellista direkt i musikspelaren, Bluedio strömmar automatiskt ut musiken i stereoanläggningen.

Fördelarna med Bluedio sändare och mottagare är att de fungerar tillsammans med alla musikenheter som har hörlursuttag och alla stereo som har någon form av line-ingång. De är lätta att bära med sig och tar endast några sekunder att koppla in.

Enheterna drivs med inbyggt li-ion batteri som laddas via strömadapter eller USB-anslutning. En laddning räcker till cirka 6 timmars användning.

Bluedio finns för leverans från och med November och kostar cirka 595:- inklusive moms för enbart mottagare, som kan användas tillsammans med mobiltelefon, och cirka 795:- inklusive moms för både mottagare och sändare.

Mer info: www.digilive.se/MP3/bluetooth.htm

Kommentarer