Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.3 - GPS Navigator

Blaupunkt lanserar en avancerad men samtidigt lättanvänd GPS-navigator, TravelPilot Lucca 5.3 med en rad nya förarstödfunktioner (Driver Assistance Functions) och multimediamöjligheter. TravelPilot Lucca 5.3 har en lättläst 4,3 tums pekskärm i widescreenformat, ännu snabbare positionsbestämning och ruttberäkning, liksom detaljerade Europakartor för hela 40 länder förinstallerade i minnet. Den nya navigatorn hittar sin utgångsposition betydligt snabbare än föregående modeller. Den har inbyggd TMC-mottagare (Traffic Message Channel) som tar emot trafikinformation i realtid och möjliggör dynamisk ruttberäkning för att undvika köer.

TravelPilot Lucca 5.3 har ett tunt hölje med en exklusiv och elegant design. Den tydliga tryckkänsliga pekskärmen och en intuitiv och färgkodad menystruktur gör TravelPilot Lucca 5.3 extremt enkel att använda. Det finns även möjlighet till röststyrning på engelska, tyska, franska, italienska och spanska. Denna funktion kommer senare också på de nordiska språken.

Förarstöd ökar säkerheten
Det finns flera funktioner för förarstöd, bland annat integrerad Bluetooth som ger möjlighet till mobiltelefoni med handsfree, inklusive röststyrd uppringning och samtalsmottagning. Det är också möjligt att trådlöst spela upp MP3-musik från mobiltelefonen i bilens bilradiohögtalare om dessa ansluts till navigatorn med hjälp av företagets Connect Cradle-hållare eller Smart Cable. I den medföljande resevägledaren Merian Scout finns nu även information om 130 000 intressanta besöksmål (POI) med exempelvis butikers öppettider, prisnivå för restauranger, kreditkort som accepteras, telefonnummer och Internetsida. Med hjälp av Bluetooth-funktionen i navigatorn går det enkelt att trådlöst ringa upp restauranger och andra besöksmål.

Andra finesser på TravelPilot Lucca 5.3 är automatisk omställning av skärmens ljusstyrka mellan dag/natt, förarstödjande information om körfältsval, fartkameror (via samarbetspartnern Poicon) och rådande hastighetsbegränsning, återstående körtid, inbyggd kompass, med mera. Det finns även möjlighet att optimera ruttberäkningen efter kortaste eller snabbaste körsträcka, liksom ”eco route” som väljer rutt efter mest miljövänliga och ekonomiska rutt.

Multimedia för underhållning
Utöver avancerad navigering har Blaupunkt Lucca 5.3 en rad multimediafunktioner, till exempel möjlighet att spela musik i MP3/WMA-format eller se WMV videofiler från ett SD-kort, visa digitala bilder eller att ansluta extern utrustning såsom en iPod, en DVD-spelare eller TV-mottagare via bilhållaren Connect Cradle. Andra exempel är spelkonsoler, monitorer och anslutning av backkamera för bättre översikt i lastbilar, bussar, husbilar och andra fordonstyper med begränsad bakåtsikt. Ljudet kan återges antingen i navigatorns inbyggda högtalare, bilhögtalarna eller hörlurar.

Blaupunkt TravelPilot Lucca 5.3 kan anslutas till fordon med både 12 och 24 voltsystem. Navigatorn kan säkras mot stöld och olovlig användning med hjälp av en fyrsiffrig PIN-kod. Till navigatorn finns ett stort antal tillbehör, exempelvis Connect Cradle bilhållare, specialhållare för olika biltyper, extern mikrofon med inbyggd TMC-antenn, extern GPS-antenn, bärväska, fjärrkontroll och iPod-kabel.

Snabbfakta:
• Ännu snabbare positionering och ruttberäkning
• Kartor för 40 länder i Europa i internminnet
• Lättläst 4,3 tums pekskärm i widescreenformat
• Exklusiv design med tunt hölje
• Bluetooth för handsfree och MP3 från mobiltelefon
• Dynamisk navigering genom integrerad TMC-mottagare
• Kövarning även utan aktiverad navigationsfunktion
• Inbyggda audio-, video- och fotofunktioner
• Möjlighet att välja mest bränslesnåla rutt

Denna GPS från Blaupunkt verkar vara mycket intressant. Den har det mesta man behöver. Den har en 4.3 tums Widescreen pekskärm med 480x272 pixlars upplösning, Dual Core Centrality Atlas 3; 400MHz ARM 9 processor, 32 kanalig mottagare, 2GB Flashminne, 128MB RAM, inbyggd TMC, Mediaspelare, SD/MMC minneskortplats och 5 timmars batteritid.

Storleken på GPS'en är 129x95x21mm och vikten är 256 gram.

Blaupunkt säger att jag skall få testa ett exemplar. Jag hoppas verkligen att det blir så, för den verkar verkligen vara något speciellt.

Rekommenderat pris i handeln är 4 999 kronor inklusive moms.

Kommentarer