Händerna på HTC Touch

PIC_0087
Jag fick hem ett test exemplar av den rätt coola HTC Touch. Det går att se ett videoklipp på själva uppackningen här. Här är ett videoklipp till.

HTC Touch

Själva telefonen var mycket snyggare och skönare än vad jag först trodde. Det känns direkt att det är kvalité liksom.

PIC_0090

PIC_0092

PIC_0093

HTC Touch levererades i en snygg box som innehöll förutom telefonen en behändig väska av konstläder, USB laddare, USB sladd, Hörlurar/Headset, 1GB minneskort, jätte tjock manual och en massa CD skivor.

PIC_0089

PIC_0088

Att starta mobilen och ladda in Windows Mobile 6 tar en stund, men inte speciellt mycket längre än när jag startar min Sony Ericsson M600i.

PIC_0097

PIC_0098

PIC_0102

Men efter en stund så möts man av HTC's egen startsida. En cool finess är att man kan se vädret för dagen och några dagar framåt. Information för detta hämtas antingen över GSM/GPRS/EDGE eller WiFi. Tyvärr kunde jag bara välja Stockholm i Sverige.

PIC_0104

PIC_0107

Att navigera mellan menyerna och programmen gick tillräckligt fort, men det kan bli lite segt när man har många program startade samtidgt.

HTC Touch

HTC Touch

HTC Touch

HTC Touch

HTC Touch

HTC Touch

2 megapixel kameran fungera riktigt bra och den autofokuserar rätt snabbt. Det tog en stund innan jag blev van med kameraknappen dock.

HTC Touch

HTC Touch

HTC Touch

Att spela upp musik, film och visa bilder fungerar mycket bra. Skärmen på 2.8 tum är skarp och klar, men har bara 320x240 pixlars upplösning.

HTC Touch

Office programmen Word, Excel, Powerpoint och Adobe Reader är väl bra, men det svåra med HTC Touch är att skriva med den eftersom det inte finns något riktigt QWERTY tangentbord. För att skriva måste man använda pennan (Stylus) och då antingen använda handstilsigenkänningstekniken eller det inbyggda virtuella tangentbordet på skärmen. Jag måste direkt säga att jag inte gillar någon av dessa tekniker. Det går alldeles för sakta att skriva. Men om man bara tänker öppna Office filer eller skriva lite grann i nödfall så fungerar dessa program perfekt.

PIC_0116

PIC_0119

Att surfa på Internet gick tyvärr rätt segt eftersom HTC Touch inte stöder 3G (eller HSDPA), utan bara GSM/GPRS/EDGE. Däremot gick det smidigt att surfa över WiFi. Det var faktiskt mycket enkelt att ställa in kopplingen till hemmanätverket för att kunna surfa trådlöst i hemmet. Den söker helt automatiskt efter de nät som finns i närheten och det är bara att klicka på det som man vill koppla upp sig på. Man kan skapa en "profil" med sitt eget nätverk där man kan knappa in alla inställningar och lösenord, så man slipper göra det varje gång.

PIC_0126

HTC Touch

PIC_0125

HTC Touch är en mycket cool och snygg telefon som passar bäst som mediatelefon för att spela upp musik och film med. Man kan använda trådlösa Bluetooth hörlurar med den och bara det gör allt mycket bättre för musiklyssnande.

Att använda den som kontorstelefon tycker inte jag personligen att den passar speciellt bra för, men självklart så finns det säkert de användare som gillar att skriva med pennan, och klarar sig bra med det. I sådana fall så är HTC Touch ett mycket bra köp.

Se även detta bildgalleri med HTC Touch.
Även detta videoklipp med min uppackning av telefonen är sevärd, och detta videoklipp med min test.

Kommentarer