Ett Firefox bokmärke för att kunna göra tidsbestämda sökningar med Googles nya supersnabba indexering

Google har nyligen börjat indexera webben avsevärt snabbare. Det kan faktiskt ibland handla om minuter efter att man har postat ett inlägg på en blogg, istället för dagar som det har varit tidigare.

Det innebär att man inte behöver rena bloggsökmotorer som Google egen Blog Search, eller Technorati och Sphere för att nämna några, i lika stor utsträckning längre. Jag tror faktiskt att det kan innebära några av dessa sökmotorers undergång.

Google har tack vare denna super snabba indexering lagt till några fler inställningar under "Advanced Search" där man nu kan välja och söka efter något det senaste dygnet, de senaste dagarna, veckorna ellr månaderna istället för i hela Google Index.
Jag hittade en artikel som beskrev hur man kunde göra en "Keyword Search Bookmark" i webbläsaren Firefox, som gör så att man kan genom ett snabbkommando söka efter något den senaste veckan genom att skriva kommandot följt av en sökterm direkt i Firefox adress fält. Till exempel "GW Apple iPod", där "GW" är det valda snabbkommandot och Apple iPod är söktermen.
Jag ändrade mitt sökbokmärke till att bara söka inom de senaste två dagarna istället för en vecka. Det innebär att med exempelsökningen, så får jag fram allt som har skrivits eller uppdaterats om Apple iPhone de senaste två dagarna.

Mycket användbart eller hur?

Kommentarer