Digilive ellion HMR-700A - HD Mediaspelare

En ny HD-mediaspelare från ellion erbjuder, förutom möjligheten att spela upp högupplösta filmer och andra mediafiler, även TimeShift och Inspelning av bland annat TV-program.

Mediaspelaren erbjuder ett bra alternativ för de som vill utnyttja den kapacitet som moderna ’HD Ready’ TV erbjuder. Den klarar att spela alla populära filmformat med upp till 1920x1080 upplösning. Och den kan spela in TV-program från digitalbox eller TV oavsett om det är satellit, kabel eller marksänd digital-TV.

Genom att ansluta en digitalbox till HMR-700A, som är medispelarens modellbeteckning, kan man både spela in program och använda TimeShift för att pausa TV-program.

Inspelningsfunktion och TimeShift fungerar mycket väl och man kan börja titta på ett program som spelas in under tiden som det spelas in.

Ytterligare en inspelningsfunktion finns för att föra över videofilmer från videokamera till mediaspelarens hårddisk. Videokameran ansluts till DV ingång (IEEE1394/i.Link) och man kan styra den (play, stop, paus, rev, fwd) med hjälp av fjärrkontrollen till HMR-700A.

För inspelade program finns ett antal redigeringsmöjligheter i mediaspelaren. Man kan klippa bort sekvenser, slå samman filmklipp, dela upp filmer, lägga in och ta bort kapitelindelningar, etc.

HMR-700A använder 3.5” SATA disk och spelaren kan köpas med eller utan disk. Användaren kan enkelt installlera eller uppgradera disken utan att behöva använda verktyg. För närvarande finns 3.5” SATA hårddiskar med upp till 1024GB (1TB) lagringskapacitet.

Ellions mediaspelare har anslutning för fast nätverk (10/100Mbps) som standard och kan utrustas med en USB-adapter (tillval) för trådlöst nätverk. Via nätverket kan man kopiera filer till och från mediaspelaren och det går även att ansluta HMR-700A via USB till en dator, som en extern hårddisk, för att utnyttja det snabba USB 2.0 gränssnittet när man vill föra över mycket data.

Det är inte nödvändigt att flytta alla filer till mediaspelarens hårddisk för uppspelning, den kan även spela upp filer som finns sparade på en PC eller NAS i nätverket, eller på USB-minne/disk som ansluts direkt till HMR-700A.

För att spela upp filer av typen MKV, WMV9 och H.264 medföljer ett program för realtidskonvertering. Programmet installeras på en PC där dessa filer finns sparade. När mediaspelaren försöker spela upp dessa filer startar programmet automatisk konvertering och skickar filerna till mediaspelaren som spelar upp dem.

På baksidan av HMR-700A finns ett bra utbud av anslutningsmöjligheter och självklart hittar man en HDMI-kontakt för att ansluta spelaren till HDTV.

Ellion HMR-700A finns för leverans från och med mitten av oktober och kostar utan hårddisk ca 2500 Kr inkl. moms. Och med 80GB hårdisk kostar den ca 3000kr inkl moms.

Video format denna intressanta mediaspelare klarar är:
MPEG 2 HD ( .ts .tp), Xvid/DivX HD ( .avi) upp till 1920x1080i
MPEG 1/2 ( .dat .mpg .vob .ifo), Xvid/DivX ( .avi)
DV25 (digital videokamera). MKV, WMV9 kan spelas upp med realtidskonvertering i PC.

Audio format:
Dolby Digital, AC3, CDDA, LPCM, AAC, OGG, MP3, WMA

Undertexter (subtitles):
smi, ssa, srt

Kan även visa JPG bilder.

Detta är helt klart en mediaspelare jag skulle kunna tänka mig att äga.

Digilive via email.

Kommentarer