Nu lanseras Momail officiellt

momail

Idag fick jag en press-release från Lars Aase på Momail, om att nu lanserar de Momail officiellt.
Jag har idag också äntligen installerat Momail i min Sony Ericsson M600i mobil. Det var mycket enkelt att aktivera kontot. Jag återkommer med en recension om några dagar.

momail registrering

Limhamn, 28 augusti 2007. Nu kan alla få riktig e-post i mobilen. Alla e-postkonton kan enkelt samlas till en ”superinkorg” i mobilen, där också bilagor som bilder och word- och pdf-dokument kan läsas och hanteras. Det tar bara några minuter att komma igång och är lika enkelt att använda som sms. Dessutom är Momail gratis och registrering kan göras direkt från internetansluten mobil eller via internet på www.momail.se.

Med Momail behövs ingen speciell programvara i mobilen, vilket minskar nedladdnings- och installationsproblem samt gör att mobillösningen fungerar på marknadens största urval av mobilmodeller, idag på fler än 800(!) olika modeller bara i Europa.

Momail använder mobilens redan befintliga e-poststöd (liknar hanteringen av SMS) vilket väsentligt underlättar användandet. Dessutom är tjänsten gratis och med Momails patentsökta teknik i botten, optimeras varje meddelande och bilaga. Detta gör att mängden data som skickas till mobilen minskas med upp till 99 procent, och att kostnaden för data minskas härmed.  

– Med vår tjänst kan alla som har en mobiltelefon använda den för e-post. Med Momail är det mycket enkelt att komma igång, lätt att vidarebefordra sin e-post från redan befintliga e-postkonton och så ingår skydd mot spam och virus. Den unika tekniken som optimerar varje meddelande och bilaga per mobilmodell, utan att förstöra originalet, gör att den mobila datatrafiken kan minskas rejält, vilket sänker kostnaden för den mobila datatrafiken. Allt tillsammans gör att vi stolt kan lansera världens minsta mejl i mobilen, säger Roger Grönberg, vd för Momail.

En annan utmaning för marknadens aktörer har varit att användarna är oroliga för att släppa sin e-post vidare till mobilen, då man inte vill betala datakostnaden för trafik som spam orsakar. I Momail ingår ett spam och virusskydd från Ironport, som anses vara ett av marknadens bästa. Så nu kan användare samla all sin e-post och från alla sina olika e-postkonton till Momail och får med det ett mycket effektivt skydd.

Fler funktioner

Alla mobiler stöds – Momail behöver inte någon speciell klient eller mjukvara för att fungera, utan använder mobilens befintliga e-postprogram. Detta gör att Momail stöder flest mobilmodeller på marknaden. Det gör också att alla nya modeller som lanseras, från start kan använda Momail.

AutoConfig – med bara några enkla knapptryckningar konfigureras den individuella mobilmodellen för datatrafik och e-postanvändning.

SuperInbox – gör att man kan behålla alla sina e-postadresser samtidigt som all e-post bekvämt samlas i en Momail-inkorg. All e-post som förs till inkorgen spam- och viruskontrolleras en extra gång.

AutoCollect – ett automatiserat verktyg för att samla de olika e-postadresserna till den mobila superinkorgen.

Dynamic Sender – när man svarar på en e-post som hamnat i Momail-inkorgen sker det via den mottagande e-postadressen (om man vill). Exempel, svar på ett meddelande skickat till Gmail, får automatiskt Gmail-adressen som avsändare.

Momail Push – Momails pushteknik gör att mobil e-post fungerar som SMS. När ett meddelande når mobilen får man ett larm om att nytt meddelande anlänt. Denna funktion kräver att telefonen har stöd för pushteknik, själva konfigureringen kan Momail sköta med automatik.

True Momail – en teknik som gör att användarna kan skicka e-post till varandra genom att endast ange mottagarens telefonnummer, på samma sätt som med SMS/MMS.

Momail City – är webbgränssnittet för Momail och har många smarta funktioner för att underlätta e-postanvändandet till och från mobiltelefon. Momail City är dessutom en komplett webmaillösning och gör att man kan nå sin e-post från vilken dator som helst i världen med koppling till internet.

Tillgänglighet och pris

Momail är gratis och fungerar på alla marknadens mobiler med inbyggd e-postklient. Momail är idag tillgänglig i de nordiska länderna. Från september kommer många nya länder att anslutas, med start i England och Polen. Gratis registrering direkt från mobil eller via internet på www.momail.se.

Se även denna artikel.

Kommentarer